6 λόγοι για να προτιμήσετε ένα iPhone 8 από ένα iPhone X

Viber Whatsapp Μοιράσου το
6 λόγοι για να προτιμήσετε ένα iPhone 8 από ένα iPhone X

Πάταγο για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια θέλησε να κάνει η Apple τον περσινό Σεπτέμβριο με την ανακοίνωση της ναυαρχίδας της iPhone X, ένα τηλέφωνο με πρωτοποριακά μεν χαρακτηριστικά αλλά και εξαιρετικά ανεβασμένη τιμή. Πέρα βέβαια από το high-end iPhone X παρουσίασε και το ανανεωμένο iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Αν κοιτάξει κανείς τα χαρακτηρισιτκά των τριών αυτών μοντέλων κατανοεί ότι το πιο ακριβό, αντιπροσωπεύει με πάμπολους τρόπους το μέλλον του iPhone. Όμως δεν αποτελεί το ιδανικό τηλέφωνο για όλους και παρακάτω αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους,

To iPhone X είναι πιο ακριβό από το iPhone 8

Πράγματι αυτός μπορεί να είναι ο βασικότερος λόγος για πολλούς από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Το iPhone 8 ξεκινά από 700 ευρώ με τα 64 GB αποθηκευτικό χώρο ενώ το iPhone X ξεκινά από 975 ευρώ με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο και φτάνει μέχρι και τα 1.399 ευρώ με αποθηκευτικό χώρο 256 GB.

Δηλαδή με τουλάχιστον 200 ευρώ φθηνότερα παίρνεται και πάλι ένα τελευταίο μοντέλο της εταιρείας, εξίσου καινούργιο με την ναυαρχίδα της και με παρόμοια με το iPhone X χαρακτηριστικά.

Παρόμοια λειτουργικότητα

Από λειτουργικής άποψης, το iPhone 8 και το 8 Plus είναι πανομοιότυπα με το iPhone X. Κάθε τηλέφωνο τρέχει τον τελευταίο επεξεργαστή της εταιρείας A11 Bionic αλλά και τον συνεπεξεργαστή M11.

Μοναδική διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο τα τηλέφωνα χρησιμοποιούν αυτά τα χαρακτηριστικά: Το iPhone X χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή του στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, Face ID, κάτι που το iPhone 8 δεν διαθέτει.

Και οι δύο συσκευές όμως τρέχουν το iOS 11, όπερ σημαίνει ότι θα έχετε πάνω κάτω τις ίδιες εφαρμογές και ίδιο user interface στα δύο μοντέλα.

Το touch ID είναι ταχύτερο από το Face ID

Το δακτυλικό αποτύπωμα (Touch ID), μέσω του οποίου ξεκλειδώνετε την συσκευή σας και πληρώνετε για προϊόντα που αγοράζετε online και μη μέσω της Apple Pay, αποτελεί δοκιμασμένη συνταγή. Ωστόσο το σύστημα αναγνώρισης προσώπου (Face ID) του iPhone X είναι λιγότερο αξιόπιστο κι όχι τόσο γρήγορο όσο το Touch ID.

Παρότι η Apple διατείνεται ότι η αναγνώριση προσώπου είναι πολύ καλή και λιγότερο επιρρεπής στην εξαπάτηση σε σχέση με το δακτυλικό αποτύπωμα ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σκοτάδι ακόμα κι αν φοράτε καπέλο ή γυαλιά, το Touch ID είναι εύκολο στη χρήση λειτουργεί σχεδόν στιγμιαία και δεν απαιτεί να στρέψετε το βλέμμα σας στο τηλέφωνο.

Ακόμα κι αν μελλοντικά γίνει πιο αποτελεσματικό αυτή τη στιγμή το Touch ID εξακολουθεί να είναι το «πρότυπο».

Και τα δύο έχουν ασύρματη φόρτιση και γρήγορη φόρτιση

Το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το iPhone X υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση αλλά και την γρήγορη φόρτιση.

Το μειονέκτημα, δυστυχώς, είναι ότι θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αξεσουάρ για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη νέα δυνατότητα των iPhone, τα οποία κοστίζουν από 25 έως 75 δολάρια.

Κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει αφού το ίδιο το τηλέφωνο στην περίπτωση του iPhone X ξεκινά από 1.100 ευρώ.

Έχουν το ίδιο καλή κάμερα

Eάν σας ενδιαφέρει σοβαρά η φωτογραφία και επιλέγετε τηλέφωνο με βάση τα χαρακτηριστικά της κάμερας, μεταξυ iPhone 8 Plus και iPhone Χ δεν θα εντοπίσετε μεγάλες διαφορές.

Το iPhone 8 είναι καλός φωτογράφος ακόμα καλύτερος βέβαια είναι το iPhone 8 Plus το οποίο διαθέτει και δεύτερο τηλεφακό για να μπορείτε να μεγενθύνετε τις φωτογραφίες σας χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα εικόνας.

Η μόνη διαφορά στην οποίσθια κάμερα είναι πως το iPhone X έχει ειδικό μηχανισμό σταθεροποίησης εικόνας ενώ ανταπεξέρχεται καλύτερα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Εν αντιθέσει το iPhone 8 Plus έχει σταθεροποιητή εικόνας μόνο στον ευρυγώνιο φακό όπως και το προηγούμενο μοντέλο iPhone 7 Plus.

Όσο για τις εμπρόσθιες κάμερες των iPhone 8 και iPhone X είναι σχεδόν ίδιες εκτός από μερικές πρόσθετες δυνατότητες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το iPhone X διαθέτει μερικά «αποκλειστικά» χαρακτηριστικά όπως: λειτουργία πορτραίτο και στην εμπρόσθια κάμερα, την λειτουργία portrait lighting η οποία σας επιτρέπει να αφαιρέσετε το φόντο από τις selfies σας για ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα καθώς και τα Animoji, δηλαδή κινούμενα emojis τα οποία μιμούνται τις εκφράσεις του προσώπου σας αλλά και την φωνή σας και μπορείτε να τα στείλετε στους φίλους σας.

Ωστόσο είστε σίγουροι ότι κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά αξίζει την διαφορά τιμής μεταξύ των δύο τηλεφώνων…;

Εάν αναβαθμίζετε το iPhone 7 και iPhone 7 Plus σας τότε οι θήκες σας δεν θα χωρούν στο iPhone X ενώ θα είναι ιδανικές για το iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Καλύτερη μπαταρία

H μπαταρία του iPhone X έχει εκπληκτική διάρκεια ζωής. Σύμφωνα με τις περισσότερες κριτικές και δοκιμές που έχουν γίνει το τηλέφωνο διαρκεί κατά μέσο όρο 12-13 ώρες.

Ωστόσο, τα iPhone 8 και 8 Plus έχουν εξίσου καλή διάρκεια διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σύγκριση με το iPhone X. Συγκεκριμένα το iPhone 8 διαρκεί 13 με 14 ώρες ενώ το iPhone 8 Plus διαρκεί 14 με 15 ώρες , δηλαδή αποτελεί ένα τηλέφωνο το οποίο μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους μια ολόκληρη μέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider