Στην «άριστη» επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής ποντάρει η Microsoft

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην «άριστη» επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής ποντάρει η Microsoft

Την προηγμένη «επικοινωνία» των μηχανών με τους ανθρώπους έχει βαλθεί να αναπτύξει η Microsoft ενισχύοντας μάλιστα τις προσπάθειές με την εξαγορά της startup Semantic Machines που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο πεδίο

Συγκεκριμένα ο τεχνολογικός κολοσσός αγόρασε για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό, τη Semantic Machines, μια startup τεχνητής νοημοσύνης (AI) με έδρα της Καλιφόρνια η οποία χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να βελτώσει αν όχι τελειοποιήσει, τις συνομιλίες μέσω chatbots.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι παίρνει πληροφορίες μέσω τεχνητής νοημοσύνης και τις εφαρμόζει σε μελλοντικούς διαλόγους που θα έχετε με ένα chatbot.

Η εν λόγω ομάδα είχε βοηθήσει στην αναγνώριση ομιλίας για τον προσωπικό βοηθό της Apple, Siri.

Η Microsoft μπαίνει με την σειρά της στον κούρσα των μεγάλων παικτών της τεχνολογίας οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν τους προσωπικούς τους βοηθούς πιο ανθρώπινους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Amazon είχε προσφάτως δηλώσει ότι στοχεύει να εμπλουτισει την Alexa με «μνήμη» και να προσθέσει περιεχόμενο στις συνομιλίες της. Από πλευράς της η Google παρουσίασε πρόσφατα μια συνομιλίας μεταξύ ενός κομμωτή και μιας «αρκετά ανθρώπινης» εκδοχής ενός ψηφιακού βοηθού ο οποίος προσπαθούσε να κλείσει ένα ραντεβού για κάποιον άλλον.

«Με την εξαγορά της Semantic Machines, θα δημιουργήσουμε ένα κέντρο ανταλλαγής εμπειριών τεχνητής νοημοσύνης στο Berkeley για να διευρύνουμε τα γλωσσικά όρια στη διεπαφή ανθρώπου με μηχανή», δήλωσε ο David Ku, επικεφαλής Έρευνας και Τεχνολογίας στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

«Συνδυάζοντας την τεχνολογία της Semantic Machines με τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, επιδιώκουμε να προσφέρουμε δυνατές, καθημερινές και παραγωγικές εμπειρίες στους χρήστες φτάνοντας τον προσωπικό υπολογιστή τους σε άλλο επίπεδο». Οι προσωπικοί βοηθοί που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, όπως το Echo του Amazon και το Home της Google καταγράφουν ικανοποιητικές πωλήσεις. Παρότι η Microsoft δεν έχει κατασκευάσει το δικό της έξυπνο ηχείο, συνεργάζεται με την εταιρία ήχου Harman Kardon από το 2016 ώστε να ενσωματώσει τον βοηθό της Cortana στο έξυπνο ηχείο ονόματι Invoke.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider