Vodafone Eλλάδος: Κατά 2,7% αυξήθηκε ο τζίρος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone Eλλάδος: Κατά 2,7% αυξήθηκε ο τζίρος

Αύξηση 2,7% εμφάνισε οι πωλήσεις της Vodafone Ελλάδος, στο σύνολο της οικονομικής χρήσης του 2017/18 που έληξε 31 Μαρτίου 2018.

Ειδικότερα η Vodafone Ελλάδος παρουσίασε τζίρο 874 εκατ. ευρώ, από 851 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2016/17. Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των εσόδων από υπηρεσίες πέρυσι ήταν υψηλότερη και ανήλθε σε 3,3%.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA σε 275 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10%, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 96 εκατ. ευρώ, από 75 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο.

Οσον αφορά τους πελάτες, η εταιρεία παρουσίασε μείωση συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και αύξηση πελατών σταθερής τηλεφωνίας και internet.

Αναφορικά με τους πελάτες κινητής υποχώρησαν κατά περίπου 100.000 στα 5,328 εκατ.

Όμως η εταιρεία πρόσθεσε περίπου 42.000 νέους πελάτες στη σταθερή και πλέον μετρά 661.000 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και internet.

Nα σημειωθεί ότι η Vodafone βρ΄σικεται εν αναμονή της έγκρισης του deal εξαγοράς της Cyta από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) βρίσκονται οι δύο εταιρείες.

Η σχετική έγκριση, μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκτιμάται ότι θα δοθεί στο τέλος Μαίου, ενώ η ΕΕΤΤ θα εξετάσει την πιθανή συγκέντρωση στην αγορά τηλεπικοινωνιών.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την απόφασή της έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές αρμοδιότητας της ΕΑ στις οποίες αφορά, δηλαδή απόκτησης τηλεοπτικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων αναμετάδοσης άλλων τηλεοπτικών καναλιών και παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας.

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή συνδυαστικών / δεσμοποιημένων προσφορών: α) υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και συνδρομητικής τηλεόρασης, και β) υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, συνδρομητικής τηλεόρασης και κινητής τηλεφωνίας, θα εξεταστούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, από την ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της συνεργασίας κατά τις κείμενες διατάξεις μεταξύ των δύο Ανεξάρτητων αρχών.

Η Cyta Ελλάδος κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς που φτάνει το 16%, ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, ενώ στον κλάδο των ευρυζωνικών συνδέσεων το μερίδιο της αγγίζει το 10%.
Επίσης διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς άνω των 5.500 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider