Πάιατ: Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάιατ: Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα

«Αυτή είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ανάκαμψη» σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, κατά την ομιλία του στο Digital Economy Forum 2018: «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε» του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, τον Ιούνιο θα συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον ελληνική αποστολή για διερευνητικές επαφές με αμερικανικές εταιρείες, τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και αντίστοιχου ενδιαφέροντος Road Show από το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ τον Σεπτέμβριο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα προωθηθούν και στη Θεσσαλονίκη κατά τη ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Παράλληλα ο κ. Πάιατ έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνει η οικονομία της γνώσης, ειδικά σε χώρες με υψηλής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό, όπως η Ελλάδα.

«Ως καλιφορνέζος έχω ιδιαίτερη αίσθηση της μεταμορφωτικής δύναμης της τεχνολογίας και ως πρέσβης στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και βλέπω ότι οι Έλληνες γίνονται ανταγωνιστικοί από άκρη σε άκρη της χώρας και προωθούν τον τουρισμό και την τεχνολογία», ανέφερε, τονίζοντας επίσης πως η «βιομηχανία της γνώσης θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος όλων μας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει η χώρα αλλά και στις πλείστες δυνατότητες του. «Πολλοί συνομιλητές μου λένε ότι βλέπουμε με άλλο μάτι την Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και η δυναμική αυτή φαίνεται από την εμπιστοσύνη της TESLA. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον και θα πείσουν και κάποιους που έχουν φύγει να γυρίσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2,05% (3,06 δισ. ευρώ) επιπλέον και τα δημόσια έσοδα κατά 1,62 δισ. ευρώ έως το 2021, εάν η Ελλάδα συγκλίνει πλήρως με την Ευρώπη στη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας και τη χρήση δεδομένων, με παράλληλη επικράτηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού πλαισίου.

Όπως είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή συγκυρία καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δείγματα ανάκαμψης και οι Αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές

Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποσχεθεί να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας επενδυτικής αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Τέλος, σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις για να συνεχίσει η Ελλάδα την αναπτυξιακή της πορεία με δυναμισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider