Με μεγάλες διακυμάνσεις η πρεμιέρα του Spotify στη Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μεγάλες διακυμάνσεις η πρεμιέρα του Spotify στη Wall Street
Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε η εταιρεία streaming μουσικής Spotify, χρησιμοποιώντας την ασυνήθιστη μέθοδο της απευθείας εγγραφής.

Πρεμιέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε η εταιρεία streaming μουσικής Spotify, χρησιμοποιώντας την ασυνήθιστη μέθοδο της απευθείας εγγραφής.

Η έναρξη των συναλλαγών έγινε στα 165,90 δολάρια ανά μετοχή, ή 27% πάνω από την τιμή αναφοράς των 132 δολαρίων.

Εντούτοις, ο τίτλος είχε αρκετές διακυμάνσεις, αρχικά στο επίπεδο των 167-170 δολαρίων, για να «προσγειωθεί» κατόπιν στα 160 δολάρια και να φτάσει λίγο πριν το κλείσιμο στα 148 δολάρια.

Ακόμα και έτσι, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο χρηματιστήριο με τη μέθοδο της απευθείας εγγραφής, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της μουσικής υπηρεσίας να κυμαίνεται πλέον στα 30 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία προτίμησε τη μέθοδο της απευθείας εγγραφής, αντί να συγκεντρώσει χρήματα μέσω της πάγιας τακτικής της αρχικής δημόσιας εγγραφής, σε μία προσπάθεια να «εκδημοκρατίσει» τη διαδικασία.

Με την απευθείας εγγραφή οι υπάρχουσες μετοχές μπαίνουν στο ταμπλό χωρίς την προσφορά νέων μετοχών, και χωρίς τη μεσολάβηση κάποιας τράπεζας, όπως συνηθίζεται.

Σύμβουλος στη διαδικασία είναι η Morgan Stanley.

Εκ των ανταγωνιστών της Spotify, η Pandora Media έχανε στο ταμπλό 1,57%. Σταθεροποιητικά κινούνταν οι τίτλοι της Apple και της Amazon, που επίσης διαθέτουν υπηρεσίες streaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider