H Liquid Media στο Digital News Initiative Fund της Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Liquid Media στο Digital News Initiative Fund της Google

Καινοτόμο πρόγραμμα της Liquid Media περιλαμβάνεται στις 128 δράσεις που θα χρηματοδοτήσει το Digital News Initiative Fund, μια πρωτοβουλία της Google για την στήριξη της καινοτομίας από ευρωπαίους εκδότες.

Η ερευνητική ομάδα της Liquid Media, η οποία περιλαμβάνει νέους Έλληνες επιστήμονες προερχόμενους από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα moderation σχολίων και περιεχομένου που παράγουν χρήστες και πιλοτικά εφαρμόζεται στο gazzetta.gr.

Το σύστημα αυτό είναι μοναδικό, διότι χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία εντοπισμού, όχι μόνο προσβλητικών λέξεων, όπως συμβαίνει στα συμβατικά φίλτρα, αλλά εννοιών που περιλαμβάνουν ειρωνεία, επιθετικότητα, προτροπή σε βίαιες πράξεις και γενικά παρενόχληση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα αυτοεκπαιδευόμενο σύστημα που θα έχει τη δυνατότητα λειτουργίας σε όλες τις γλώσσες και όλες τις θεματικές περιοχές.

Tο πρόγραμμα της Liquid Media επιλέχθηκε από συνολικά 1200 αιτήσεις από 30 χώρες και αποτελεί το μοναδικό "μεγάλο πρόγραμμα" που εγκρίθηκε από την Ελλάδα.

Η χρηματοδότηση των 128 προγραμμάτων από 23 χώρες με 27 εκατ. ευρώ συνολικά σε αυτό τον γύρο ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κορυφαίο Institute of Political Studies "Sciences Po" στο Παρίσι.

Ο Γιάννης Καποδίστριας, Διευθύνων Σύμβουλος της Liquid Media δήλωσε: «Η Liquid Media δεν περιορίζεται στην παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου και την εμπορική του εκμετάλλευση. Καινοτομεί με πρωτοποριακά και ουσιαστικά βήματα. Η ομάδα εξαιρετικών ερευνητών που έχουμε δημιουργήσει έλαβε μια σημαντικότατη ψήφο εμπιστοσύνης και έμπρακτη στήριξη ώστε να υλοποιηθεί στη χώρα μας μια ολοκληρωμένη υπηρεσία παγκοσμίου βεληνεκούς με πολυάριθμες εφαρμογές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider