Παραίτηση ετοιμάζει ο υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραίτηση ετοιμάζει ο υπεύθυνος ασφαλείας του Facebook

Φήμες ότι αποχωρεί από τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων, Facebook, ο υπεύθυνος Ασφαλείας, Άλεξ Στάμος, ύστερα από διαφωνίες που είχε με την εταιρεία σχετικά με το πώς θα πρέπει να γίνεται η διαχείριση της διάδοσης των πληροφοριών. Τα νέα ανέφεραν αρχικά οι New York Times, ενώ ακολούθησε το Reuters και η Wall Street Journal.

Την πληροφορία διέψευσε ο ίδιος ο υπεύθυνος ασφαλείας μέσω ενός tweet του τονίζοντας ότι παραμένει ενεργός στην εταιρεία απλά με λίγο διαφορετικό ρόλο.

«Παρά τις φήμες, παραμένω πλήρως δεσμευμένος στο Facebook. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο ρόλος μου έχει αλλάξει. Για την ώρα δαπανώ περισσότερο χρόνο στη διερεύνηση των κινδύνων ασφαλείας και δουλεύω για την ασφάλεια των εκλογών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, ο κ. Στάμος είχε αλλάξει καθήκοντα ήδη από τον Δεκέμβριο, ωστόσο του ζητήθηκε από την εταιρεία να παραμείνει στη θέση του μέχρι και τον Αύγουστο.

Ο Stamos υπήρξε επικεφαλής έρευνας για την αποκάλυψη της ρωσικής δραστηριότητας στο Facebook και για την αύξηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον κόσμο της τεχνολογίας.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων των New York Times για την χρήση δεδομένων των χρηστών από την Cambridge Analytica χωρίς την άδεια τους ο Stamos ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter σχετικές δημοσιεύσεις.

Όπως ανέφερε «υπάρχουν πολλά μεγάλα προβλήματα που οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να επιλύσουν. Είμαστε στο σύνολό μας υπερβολικά αισιόδοξοι για το τι χτίζουμε και για τον αντίκτυπό μας στον κόσμο. Πιστέψτε το ή όχι, πολλοί άνθρωποι στις τεχνολογικές εταιρείες από ασκούμενους μέχρι CEOs, συμφωνούν με την άποψη αυτή».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «έχω πάντα την αίσθηση ότι τα άτομα που πραγματικά ασχολούνται με αυτά τα προβλήματα πρέπει να δεσμεύονται δημόσια. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την εξισορρόπηση των προσωπικών πεποιθήσεων με την ευθύνη που έχουν απέναντι σε συναδέλφους και εργοδότες. Δεν ξέρω πώς να το κάνουμε σε αυτό το media περιβάλλον».

Νυν και πρώην υπάλληλοι ανέφεραν στους New York Times ότι ο Στάμος σκόπευε να φύγει από την εταιρεία τον Δεκέμβριο, αλλά εντέλει πείστηκε να μείνει μέχρι τον Αύγουστο, καθώς τα στελέχη της εταιρείας πίστεψαν ότι η αναχώρησή του μπορεί να ακουστεί αρνητικά.

Ο Στάμος θα είναι το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος που θα εγκαταλείψει την εταιρεία, αφότου ξέσπασαν οι διαμάχες για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider