Ήρθαν για να μείνουν οι inkjet εκτυπωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθαν για να μείνουν οι inkjet εκτυπωτές

Σε δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται τις περισσότερες φορές η αγορά εκτυπωτή με τις γνώμες να διίστανται για το ποιος είναι ο καταλληλότερος ανά περίσταση. Διαφορετικές κατηγορίες, τεχνολογίες, και δυνατότητες, καλούνται να συνδυαστούν με ποικίλες ανάγκες. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι πραγματικά είναι κατάλληλο και για τη δική τους περίπτωση; Όπως αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα της Epson και της Coleman Parkes, πολύ λίγοι.

Μέχρι πρότινος κάθε τεχνολογία είχε τα δυνατά και τα αδύνατά της σημεία με τους laser εκτυπωτές να μπορούν να ικανοποιήσουν επαρκέστερα έναν μεγάλο όγκο εκτυπώσεων και να χαρακτηρίζονται δηλαδή ιδανικοί για επαγγελματική χρήση. Οι εξελίξεις όμως φαίνεται να έχουν τροποποιήσει τα ισχύοντα δεδομένα με την πλειονότητα των ενδιαφερομένων να αγνοούν τι ισχύει όντως γύρω από τις εκτυπώσεις. Σύμφωνα με την έρευνα οι παλιές παρανοήσεις σχετικά με το ποια τεχνολογία έχει καλύτερη απόδοση, ειδικά ως προς τα απορρίμματα και την παραγωγικότητα εξακολουθούν να υφίστανται, και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό αφού μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζε τα πραγματικά δεδομένα.

Όπως μαρτυρά η έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 8.000 διοικητικά στελέχη, υπαλλήλους και επαγγελματίες από 21 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων εκτίμησε ότι οι εκτυπωτές Inkjet καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους laser με το ποσοστό στην περίπτωση της Ελλάδας να διαμορφώνεται στο 47%, γεγονός που ισχύει.

Όσον αφορά στην ταχύτητα εκτύπωσης, οι μισοί συμμετέχοντες αποκρίθηκαν σωστά για την απόδοση των εκτυπωτών. Συγκεκριμένα το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι inkjet εκτυπωτές είναι ταχύτεροι από τους laser, με την Σερβία να συγκεντρώνει ακόμη υψηλότερο ποσοστό, της τάξης του 63%.

Ωστόσο, όταν οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με την παραγωγικότητα, τα απορρίμματα και το περιβάλλον, η πλειονότητα τους διατηρεί εσφαλμένη γνώμη.

Για την ακρίβεια το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα προϊόντα laser παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από το προϊόντα inkjet, εκτός από την Σλοβενία όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 40%.

Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η παρανόηση στην περίπτωση της παραγωγικότητας όπου το 79% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ένας εκτυπωτής laser εξασφαλίζει υψηλότερη παραγωγικότητα λόγω του μειωμένου χρόνου που απαιτείται για συντήρηση και το χρόνο που ο εκτυπωτής βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Εσφαλμένη ήταν και η εκτίμηση περισσότερων εκ των μισών ερωτηθέντων σχετικά με τα απορρίματα των inkjet εκτυπωτών σε σχέση με τους laser, με το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνει ότι τα προϊόντα laser παράγουν λιγότερα απορρίματα από τα προϊόντα inkjet, με το υψηλότερο ποσοστό της παρανόησης να συγκεντρώνει η Κροατία (74%).

Πέντε αλήθειες για τους inkjet εκτυπωτές

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας inkjet από την Epson, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά για να καλύψει τις βιομηχανικές εκτυπώσεις, για έναν τομέα δηλαδή που η παραγωγικότητα και η ποιότητα είναι καίριας σημασίας ενώ παράλληλα καλύπτει τα πρότυπα του χώρου εργασίας όσον αφορά στην εταιρική κοινωνική ευθύνη, διακρίνονται πλήρως πέντε τομείς που συγκεντρώνουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα συγκριτικά με την τεχνολογία laser τους οποίους όμως αποδεικνύεται ότι αγνοούν οι καταναλωτές.

Η τεχνολογία inkjet παρουσιάζει πλέον 99% λιγότερα απορρίμματα. Επιπλέον έχει αποδειχτεί πως έχει 3,5 φορές υψηλότερες ταχύτητες εκτύπωσης.

Με την επιλογή ενός inkjet εκτυπωτή της Epson, οι χρήστες απολαμβάνουν ξένοιαστη και αδιάκοπη εκτύπωση, αφού οι εν λόγω εκτυπωτές έχουν κατά 98% λιγότερες απαιτήσεις για παρέμβαση από το χρήστη.

Τέλος οι εκτυπωτές της Epson αποδεικνύονται άκρως πιο οικολογικοί και εναρμονισμένοι με τις ανάγκες των διεθνών σημείων αναφοράς, όπως τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και το σενάριο δύο βαθμίδων που δημιουργήθηκε με την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, καθώς συγκεντρώνουν 96% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και παράγουν 92% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα CO2.

Ειδικότερα, η εξελιγμένη τεχνολογία της inkjet εκτύπωσης που έχει δημιουργήσει η Epson έχει αποδειχτεί ότι υποστηρίζει ταχύτητες έως 100 σελίδες το λεπτό, με χαμηλό κόστος ανά σελίδα, καθώς και μειωμένα απορρίμματα και κατανάλωση ενέργειας έως 99% και 96% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας μάλιστα και παρά τις παρανοήσεις γύρω από την τεχνολογία inkjet - μόνο το 7% των ερωτηθέντων γνώριζαν ότι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet έχουν καλύτερη απόδοση και στους πέντε τομείς αξιολόγησης: απορρίμματα, παραγωγικότητα, ταχύτητα, CO2 και ενεργειακή χρήση. Αξίζει να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειονότητα, το 81% θα στρεφόταν στους inkjet εκτυπωτές, αν τους παρουσίαζαν όλες τις αληθινές πτυχές των επιλογών εκτύπωσης.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα επισφραγίζουν και οι αριθμοί από την αγορά εκτυπώσεων οι οποίοι αποδεικνύουν πως οι inkjet εκτυπωτές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων IDC, «η τεχνολογία inkjet αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη, μέχρι το 2020».

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την Epson Europe και την Coleman Parkes και συγκέντρωσε πληροφορίες από περισσότερους από 8.000 επαγγελματίες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν, με βάση επιβεβαιωμένα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή, για την απόδοση των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet, συγκριτικά με τους εκτυπωτές τεχνολογίας laser, έχοντας τη δυνατότητα να απαντήσουν «σωστό» ή «λάθος, προκειμένου να αξιολογηθούν οι γνώσεις τους γύρω από το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider