Στο πλευρό του FBI o Bill Gates

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο πλευρό του FBI o Bill Gates

Την στήριξή του στο FBI δίνει ο Bill Gates στη σκληρή μάχη που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών και του τεχνολογικού κολοσσού Apple για την υπόθεση του Σαν Μπερναντίνο.

Λίγο αφότου η Apple διατάχθηκε να βοηθήσει το FBI να ανακτήσει δεδομένα από το iPhone του σκοπευτή του Σαν Μπερναντίνο, η εταιρεία δήλωσε πως σκοπεύει να αντιταχθεί στην διαταγή συγκεντρώνοντας την υποστήριξη κι άλλων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Facebook , η Twitter , η Google και η Microsoft με βασικό επιχείρημα πως η υπόθεση αυτή ανοίγει την «πίσω πόρτα» στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Αντ' αυτού ο πρώην CEO της Microsoft, Bill Gates, σε συνέντευξή τους στους Financial Times, στηρίζει το FBI αρνούμενος ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία ζητά από την Apple να ανοίξει την κερκόπορτα της ασφάλειας των συστημάτων της, γεγονός επιζήμιο τόσο για την ίδια όσο και για τους καταναλωτές.

«Πρόκειται για μια συγκεκριμένη υπόθεση όπου η κυβέρνηση ζητά πρόσβαση σε περαιτέρω πληροφορίες. Δεν ζητούν γενικά να ανοίξει η πόρτα, αλλά να βοηθήσουν την συγκεκριμένη υπόθεση» τονίζει ο κ. Gates.

Αντίθετος δηλώνει ο πρώην CEO της Microsoft και με τους ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook , ο οποίος υποστηρίζει πως εφαρμόζοντας την εντολή του FBI δημιουργείται «ένα επικίνδυνο προηγούμενο». Μάλιστα o Gates συγκρίνει την απαίτηση των αρχών με άλλες περιπτώσεις όπου ζητούνται αρχεία συνομιλιών από τράπεζες ή εταιρείες τηλεφωνίας για να προχωρήσει η διερεύνηση μιας υπόθεσης.

Παραδέχεται βέβαια πως η άμεση πρόσβαση των αρχών στις πληροφορίες θα έδινε κάποια «πλεονεκτήματα» στην κυβέρνηση επισημαίνει όμως πως με ειδικούς νόμους θα μπορούσαμε να ρυθμίζουμε τόσο τις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιείτο όσο και τα όρια της πρόσβασης αυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider