Διέρρευσαν τα 25 νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S9

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διέρρευσαν τα 25 νέα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S9

Ενώ πριν από λίγο καιρό η Samsung προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστικά τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες του νέου της τηλεφώνου, πλέον μοιάζει να έχει παραιτηθεί από την εν λόγω διαδικασία. Μετά από μια διαρροή την προηγούμενη εβδομάδα που έφερε στο φως καλές και κακές ειδήσεις, ακολούθησε προ ημερών μια νέα η οποία περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και τα 25 νέα χαρακτηριστικά, του τηλέφωνου…

Την αποκάλυψη έκανε το WinFuture, και ειδικότερα ο Roland Quandt, ο οποίος έχει και στο παρελθόν αποκαλύψει διάφορα σχέδια για την Samsung. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που αναφέρει για τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας;

Design

Και τα δύο Galaxy θα μοιάζουν με το S8 και S8 Plus, αλλά θα έχουν ελαφρώς μικρότερο κάτω πλαίσιο

Το πίσω πάνελ και στις δύο συσκευές Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus θα έχει αλλάξει ωστόσο σχέδιο.

Ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος της πίσω όψης έχει επανατοποθετηθεί στο κέντρο κάτω από τις κάμερες Η αντίσταση στην σκόνη και το νερό IP68 διατηρείται

Τα νέα τηλέφωνα θα κυκλοφορήσουν σε 4 χρώματα: Midnight Black, Titanium Gray, Lilac Purple και Coral Blue

Οθόνη

Τα μεγέθη της διευρυμένης οθόνης στο Galaxy S9 (5,8 ιντσών) και στο Galaxy S9 Plus (6,2 ιντσών) θα παραμείνουν αμετάβλητα όπως και στα προηγούμενα μοντέλα.

Η οθόνη θα είναι Super AMOLED με ανάλυση 2960 x 1440 (παρά την νέα τεχνολογία οθόνης)

Κάμερα

Εδώ και καιρό ο λόγος για τα χαρακτηριστικά του νέου smartphone περιστρέφεται γύρω από τις κάμερες. Το Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus έχουν αναβαθμίσει αρχικά την πίσω κάμερα των 12MP με διάφραγμα F1.5 ώστε να επιτρέπει την φωτογραφια σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού.

Το Galaxy S9 Plus ωστόσο θα διαθέτει μια πίσω κάμερα με διάφραγμα F2.4 για φωτογραφίες πορτραίτου και οπτικό ζουμ 2x.

Η εγγραφή βίντεο σε «super slow-motion» θα αιχμαλωτίζει έως και 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο, δημιουργώντας ένα νέο ορόσημα για στα smartphone.

Οι προδιαγραφές της μπροστινής κάμερας θα παραμείνουν ίδιες (8MP με διάφραγμα F1.7)

Αναγνώριση προσώπου

Οι αναβαθμισμένοι αισθητήρες συνδυάζουν την ίριδα με την αναγνώριση προσώπου για πιο γρήγορο, πιο ακριβές και πιο ασφαλές ξεκλείδωμα.

Τα «3D Emoji» μιμούνται τα Animoji, αλλά μοιάζουν να προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους avatar(3D είδωλo του εαυτού τους).

Απόδοση

Στις ΗΠΑ και τα δύο νέα μοντέλα Galaxy S9 θα τρέχουν με Snapdragon 845 της Qualcomm, ενώ στον υπόλοιπο τα νέα κινητά τηλέφωνα θα έχουν Exynos 9810 της Samsung γεγονός που αναμένεται να τα κάνει πολύ πιο γρήγορα.

Το Galaxy S9 Plus θα έχει 6 GB RAM, ενώ το Galaxy S9 μόνο 4 GB

Το βασικό μοντέλο κυκλοφορεί με μνήμη αποθήκευσης 64 GB αποθήκευσης. Αν και δεν γίνεται αναφορά στο τι θα περιλαμβάνουν τα αναβαθμισμένα μοντέλα αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung εκτόξευσε την δυνατότητα χωρητικότητας στα 512 GB τον Δεκέμβριο)

Η δημοφιλής υποδοχή μνήμης microSD και η υποδοχή για ακουστικά παραμένει και στα δύο μοντέλα

Η υποστήριξη διπλής κάρτας SIM αναμένεται για τις περισσότερες αγορές, για πρώτη φορά όμως όχι παγκοσμίως.

Τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία με συντονισμό AKG θα είναι επίσης για πρώτη φορά και στα δύο μοντέλα.

Λογισμικό

Το νέο τηλέφωνο του κολοσσού της Νότιας Κορέας θα τρέχει Android 8.0 Oreo.

Μπαταρία

Τέλος η μπαταρία του νέου τηλεφώνου φαίνεται πως δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από το προηγούμενο έτος: Galaxy S9 (3000 mAh), Galaxy S9 Plus (3500 mAh).

Το τηλέφωνο θα υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση

Προπαραγγελίες

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν αμέσως την 25η Φεβρουαρίου (ημερομηνία λανσαρίσματος της εταιρείας στην Βαρκελώνη ενώ θα τοποθετηθεί στα ράφια των εμπόρων στις 8 Μαρτίου - ένα μήνα νωρίτερα από το Galaxy S8 και το Galaxy S8 Plus.

Σύμφωνα με τον Quandt οι τιμές θα αυξηθούν. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται να η Samsung έχει κάνει αρκετές αλλαγές στα νέα τηλέφωνα, (κάτι για το οποίο κατηγορούν την Apple τα τελευταία χρόνια). Όμως οι νέες κάμερες μοιάζουν να κάνουν την διαφορά, ειδικά η διπλή κάμερα Galaxy S9 Plus.

Εάν τα τηλέφωνα υστερούν πίσω από τα μοντέλα Pixel της Google (και πάλι), η Samsung μάλλον θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Αν όμως καταφέρουν να κάνουν την διαφορά τα Galaxy S9 αναμένεται να καταγράψει ισχυρές πωλήσεις ειδικά αν η Apple ανεβάσει κι άλλο την τιμή των νέων της μοντέλων φτάνοντας τα 1.400 δολάρια όπως ισχυρίζονται μερικές φήμες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider