H Samsung «διαρρέει» τα χαρακτηριστικά του Galaxy S9 (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Samsung «διαρρέει» τα χαρακτηριστικά του Galaxy S9 (vid)

Πράγματι, εδώ και μήνες η Samsung προσπαθεί να κρύψει τα νέα σημαντικά χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει η ναυαρχίδα της Galaxy S9, το ντεμπούτο της οποία θα γίνει στην παγκόσμια έκθεση, World Mobile Congress της Βαρκελώνης. Ωστόσο λίγες ημέρες πριν, και κατόπιν έντονης «παραφιλολογίας» και πλήθος δημοσιευμάτων για το πώς θα είναι το νέο τηλέφωνο, η εταιρεία επιβεβαίωσε τις τρεις μεγαλύτερες αλλαγές που θα περιλαμβάνει το νέο μοντέλο του Samsung Galaxy.

Σε ένα sequel επίσημων διαφημιστικών σποτ στο κανάλι της στο YouTube η εταιρεία της Κορέας Κορέας δεν άφησε τίποτα στην φαντασία, επιβεβαιώνοντας τις αλλαγές κοινό στο Galaxy S9 όσο και στο μεγαλύτερο αδερφό του το Galaxy S9 Plus που ελπίζει να κερδίσουν το καταναλωτικό κοινό.

  • «Yπερ»αργή - κίνηση

Η πρώτη διαφήμιση κινείται ανάμεσα σε ένα μοντάζ αθλητών με πλάνα υψηλών ταχυτήτων κι αδρεναλίνης και άλλα με super slow motion. Όπως φαίνεται στο βίντεο, το Galaxy S9 πρόκειται να έρθει με την εξαιρετική λειτουργία «Super Slo Mo» η οποία διέρρευσε ήδη από τον προηγούμενο μήνα.

Η λειτουργία αργής κίνησης θα προσφέρει 1,000fps καθώς και 120fps σε ανάλυση 4K, κι αναμένεται να διπλασιάσει το προηγούμενο καλύτερο των 60fps σε ανάλυση 4K των τελευταίων iPhone της Apple. Η παγίδα; Φαίνεται ότι μόνο το chip Exynos 9810 της Samsung μπορεί να προσφέρει τα παραπάνω πλεονεκτήματα και οι Αμερικανοί πελάτες θα αναγκαστούν να περιοριστούν στον περιορισμένο Qualcomm Snapdragon 845 λόγω της ήδη υπάρχουσας 25ετούς συμφωνίας αδειοδότησης.

Αν και όλοι ελπίζουν η παραπάνω εικασία να αποδειχτεί λανθασμένη θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η παρακάτω διαφήμιση δεν εμφανίστηκε στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube των ΗΠΑ.

  • Φωτογραφία πολύ χαμηλού φωτισμού

Πράγματι οι φήμες και οι διαρροές επικεντρώνονταν στην κάμερα του Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus και στις δυνατότητες που αυτή θα περιλαμβάνει. Πέρα λοιπόν από τα χαρακτηριστικό της αργής κίνησης υπάρχει κι ένα ακόμα που αποκαλύπτεται στο βίντεο της εταιρείας, αυτό της φωτογράφησης σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Στο δεύτερο βίντεο της Samsung απεικονίζονται οι δύο πρωταγωνιστές να περπατούν στο δάσος μέχρι να εντοπίσουν ένα ελάφι και υπό το φως του φεγγαριού και μόνο καταφέρνουν να τραβήξουν μια κρυστάλλινη φωτογραφία.

Όπως και Apple έτσι και η Samsung έχει κατακριθεί στο παρελθόν για τις χαμηλές δυνατότητες της κάμερας των τηλεφώνων της σε νυχτερινές λήψεις ή συνθήκες υπερβολικά χαμηλού φωτισμού ειδικά από όταν κυκλοφόρησε το Pixel της Google, άρα το νέο χαρακτηριστικό θα αποτελέσει μια σημαντική.

.

  • Αναγνώριση Προσώπου / Animoji

Παρότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία δείχνει να χαράσει το δικό της μονοπάτι στην κινητή τηλεφωνία τα τελευταία χρόνια, σε κάποια χαρακτηριστικά των τηλεφώνων της μοιάζει να μιμείται τον αμερικανικό κολοσσό της Apple.

Η φετινή χρονιά δεν αναμένεται να αποτελέσει εξαίρεση αφού το το Galaxy S9 θα προσθέσει στις λειτουργίες τους την αναγνώριση προσώπου καθώς και τα animojis. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην Τρίτη και τελευταία διαφήμιση της εταιρείας όπου παρακολουθούμε έναν άνθρωπο οι αντιδράσεις του προσώπου του καταγράφονται σε διάφορες στιγμές της καθημερινότητας του μέχρι που… η Samsung μιμείται αυτές τις εκφράσεις μετατρέποντας το πρόσωπό του σε ένα τρισδιάστατο κινούμενο emoji.

Μάλιστα, όπως φαίνεται η 3D «χαρτογράφηση» του προσώπου των χρηστών του νέου της Samsung θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν το δικό τους εικονικό avatar

.

Δεδομένων των νέων χαρακτηριστικών πηγές της αγοράς εικάζουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Samsung θα είναι η «ανισότητα». Το αμερικανικό Galaxy S9 φαίνεται να είναι κατώτερο από το αυτό που θα απολαύσει ο υπόλοιπος κόσμος, ενώ το μεγαλύτερο (και ακριβότερο) Galaxy S9 Plus θα ταράξει τις παραδόσεις προσφέροντας καλύτερες αποδόσεις και διαφορετικές ρυθμίσεις κάμερας. Ωστόσο η επιβεβαίωση των παραπάνω δεν αργεί πολύ. Το insider.gr θα επισκεφτεί την έκθεση της Βαρκελώνης και θα επιβεβαιώσει λίαν συντόμως τις μέχρι τώρα εικασίες. Μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider