Οι πλουσιότεροι των... κρυπτονομισμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πλουσιότεροι των... κρυπτονομισμάτων

Στον θαυμαστό κόσμο των κρυπτονομισμάτων, οι περιουσίες μπορούν να χτιστούν μέσα σε μια νύχτα και οι νικητές αυτής της ψηφιακής λοταρίας μοιάζουν να διαφέρουν από τους προηγούμενους λάτρεις των παραδοσιακών «στοιχημάτων».

Οι σκοτεινοί πρωτεργάτες, που χαρακτηρίστηκαν ανά περιόδους, αναρχικοί, ουτοπικοί ή και φιλελεύθεροι έχουν αποκτήσει μια ευρεία γκάμα ακολούθων από αναρχοαυτόνομους χάκερ μέχρι τους βασικούς χρηματοδότες της Silicon Valley κι ένα διευρυμένο – σε σχέση με το σύνηθες σύνολο τυχερών παικτών μιμητών που πουλούν και αγοράζουν αδιαλλείπτως.

Δεδομένης της αδιαφάνειας και της υπερ-μεταβλητότητας του νέου συστήματος το Forbes παρουσίασε την πρώτη του λίστα με τους πλουσιότερους της αγοράς των κρυπτονομισμάτων μετατρέποντας την καθαρή αξία τους σε δολάρια με την ισοτιμία που ίσχυε στις 19 Ιανουαρίου 2018.

Οι υπολογισμοί βασίστηκαν στην εκτιμώμενη συμμετοχή των πρωταγωνιστών στις κρυπτοσυχνότητες, για την οποία βέβαια δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, αλλά και τα μερίδια από τις επιχειρήσεις τους

Ποιοι είναι λοιπόν οι πέντε πρώτοι του κρυπτοκόσμου

Κρις Λάρσεν - Εκτιμώμενη αξία κρυπτονομισμάτων : 7,5 – 8 δισ. δολάρια, CEO της Ripple, ετών

Ο Larsen εκτελεστικός πρόεδρος και πρώην CEO της Ripple, εφαρμογής που διευκολύνει τις διεθνείς Online πληρωμές για τράπεζες χρησιμοποιώντας την blockchain τεχνολογία. H προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 5,2 δισ. XRP, το κρυπτονόμισμα της Ripple, ενώ η ίδια η Ripple έχει στον έλεγχό της περί τα 61 δισ. δολάρια XRP, περί τα 95 δισ. δολάρια δηλαδή.

Ζόζεφ Λούμπιν - Εκτιμώμενη αξία κρυπτονομισμάτων : 1 -5 δισ. δολάρια. Συνιδρυτής του Ethereum και της Consensys ετών 53

Το εκ Τορόντο ορμώμενο, πρώην διοικητικό στέλεχος της Goldman Sachs είναι ο συνιδρυτής της blockchain πλατφόρμας Ethereum. Παράλληλα έχει ιδρύσει και την ConsenSys, το μεγαθήριο της τεχνολογίας που απασχολεί 600 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε 28 χώρες προσφέροντας blockchain και software τεχνολογίες.

Τσανγκπενγκ Ζάο - Εκτιμώμενη αξία κρυπτονομισμάτων : 1,1 - 2 δισ. δολάρια. Ceo της Binance ετών 41

Μέσα σε λιγότερο από επτά μήνες,ο Zhao γνωστός στην αγορά κι ως CZ, δημιούργησε την μεγαλύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, την Binance. Έχοντας ήδη επιτύχει 6 εκατ. χρήστες, o CZ μετέφερε τις επιχειρήσεις τους σε τρεις διαφορετικές χώρες για να αποφύγει τυχόν νομοθεσίες που επρόκειτο να αποδειχτούν ζημιογόνες στο μέλλον.

Κάμερον και Τάιλερ Γουινκλεβος - Εκτιμώμενη αξία κρυπτονομισμάτων : 900 εκατ. – 1,1 δισ. δολάρια. Συνιδρυτές της Winklebvoss Capita, ετών 36.

O Tyler και ο δίδυμος αδερφός του Cameron, έχουν βραβευτεί για την ώρα για ένα από τα καλύτερα comeback της αμερικανικής επιχειρηματικής ιστορίας. Αγόρασαν bitcoin εν έτει 2012, όταν ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο γνώριζαν τι είναι αυτό και συνέχισαν να το εμπιστεύονται έκτοτε. Πλέον έχουν ιδρύσει ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην Νέα Υόρκη το οποίο προσφάτως ξεπέρασε το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων σε ημερήσιες συναλλαγές.

Μάθιου Μέλλον - Εκτιμώμενη αξία κρυπτονομισμάτων : 900 εκατ. – 1 δισ. δολάρια. Επενδυτής ετών 54

Κληρονόμος μιας από τις μεγαλύτερες περιουσίες Mellon ξεκίνησε να παίζει με τα κρυπτονομίσματα μερικά χρόνια πριν παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις φίλων και συγγενών. Ήταν από τους πρώτους επενδυτές του XRP, του κρυπτονομίσματος της Ripple που επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνολογία blockchain για τα επίσημα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider