Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)

Την είσοδό της στην αγορά των smartphone η τιμή των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ κάνει η Xiaomi μέσω της Info Quest μετά την εντυπωσιακή μέχρι τώρα πορεία της. Η εταιρεία η οποία έκανε την είσοδό της στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο του 2016, κατάφερε μέσα σε ένα μόλις χρόνο να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών smartphones κερδίζοντας μερίδιο της τάξης του 7,5%.

Συστήνοντάς μας μάλιστα το Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition, φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορία κερδίζοντας ακόμα περισσότερους καταναλωτές. Η κίνησή της δεν θεωρείται μάλιστα τυχαία αν αναλογιστεί κανείς ότι η πορεία της αγοράς την τελευταία χρονιά έχει δείξει ότι οι έλληνες αγοράζουν μεν λιγότερα κινητά αλλά καλύτερης ποιότητας και υψηλότερης τιμής.

Μάλιστα στόχος της είναι να επεκταθεί και στο ευρύτερο τεχνολογικό οικοσύστημα παρουσιάζοντάς μας προϊόντα στον χώρο του fitness, του smarthome ακόμα και των μεταφορών. Μέσα στα σχέδια του επόμενου χρόνου μάλιστα συγκαταλέγεται και το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος Mi Store κατά πάσα πιθανότητα σε κάποια κεντρική αγορά των Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία εγκαινίασε τον Αύγουστο του 2017 το πρώτο κατάστημα Mi Store στην Ελλάδα, στο Golden Hall, με στόχο να φιλοξενήσει όλη την γκάμα των προϊόντων της σε αυτό και να ενισχύσει το brand awareness της επωνυμίας στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό.

Σε επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με αφορμή το λανσάρισμα του νέου Mi Mix 2, η Xiaomi η οποία εκπροσωπείται από την InfoQuest ανακοίνωσε πως κατάφερε να πουλήσει το 2017, 150.000 έξυπνα κινητά τηλέφωνα και 80.000 προϊόντα από το ευρύ portfolio συσκευών που διαθέτει. Μάλιστα στην κατηγορία του fitness η Xiaomi κατάφερε να φτάσει μερίδιο αγοράς της τάξης του 40%-50% σε τεμάχια.

Ένα από τα καλύτερα προϊόντα της εταιρείας είναι και το Mi box, o android media player o οποίος λανσαρίστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους.

Ενδεικτικό της επιτυχημένης πορείας της, όπως διευκρίνισαν μάλιστα τα στελέχη της, είναι και το γεγονός πως η χώρας μας ανήκει πλέον στις 10 χώρες με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως από όσες δραστηριοποιείται η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ήδη μάλιστα τα νούμερα του νέου έτους μαρτυρούν μια ακόμα καλύτερη πορεία. Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, υπεύθυνο προϊοντικού τμήματος της Xiaomi τον Δεκέμβριο η εταιρεία πούλησε 28.000 συσκευές ενώ τον Ιανουάριο του 2018 πούλησε 25.000, αριθμός πολύ υψηλότερος αν συνυπολογίσει κανείς και την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου όπου οι πωλήσεις καταγράφονται ενισχυμένες.

Το νέο Mi Mix 2

Η Info Quest Technologies, εξουσιοδοτημένος διανομέας της Xiaomi στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοινώνει τη διάθεση των Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition, ως εντυπωσιακή εξέλιξη του Mi MIX που πέρυσι παρουσίασε την πρώτη στην αγορά full screen οθόνη, φέρνοντας την επανάσταση στη σχεδίαση των smartphones. Τα νέα Mi MIX 2 και Mi MIX 2 Special Edition υπογραμμίζουν τη συνεχή δέσμευση της Xiaomi να παραμένει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας, καθιστώντας την προσιτή στο ευρύτερο δυνατό φάσμα καταναλωτών.

Το Xiaomi Mi MIX 2, η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi, διαθέτει οθόνη 5,99” με μοντέρνα αναλογία πλευρών 18:9 που καλύπτει όλη την έκταση του σώματος της συσκευής, προσφέροντας μια εντυπωσιακή και εντελώς νέα αίσθηση χρήσης. Το «μυστικό» πίσω από την οθόνη “Full screen display 2.0” του Xiaomi Mi MIX 2, είναι το αποτέλεσμα του πρωτότυπου σχεδιασμού του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Philippe Starck, χάρη στον οποίο επιτυγχάνεται το μικρότερο δυνατό περιθώριο στο κάτω μέρος της οθόνης, επιτρέποντας ταυτόχρονα την τέλεια εφαρμογή στο χέρι του χρήστη. Συγκριτικά, το smartphone είναι κατά 11,9% μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας την ίδια επιφάνεια θέασης, αλλά με σημαντικά μεγαλύτερη εργονομία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Το Mi MIX 2 έχει τεσσάρων πλευρών κυρτή κεραμική πλάτη, στην οποία βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στο smartphone, ενώ το περίβλημα κράματος αλουμινίου αυξάνει την ανθεκτικότητά του.

Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 835 με 6GB RAM, ενώ εφαρμόζεται η νεότερη τεχνολογία αποθήκευσης UFS2.1, με χωρητικότητα 64GB.

Διαθέτει βασική κάμερα 12 Mpixels, αισθητήρα SONY IMX386 και οπτική σταθεροποίηση 4 αξόνων για καθαρές λήψεις ανάλυσης μέχρι και 4Κ/30fps ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η εμπρόσθια κάμερα 5 Mpixels παράγει επίσης κορυφαίας ποιότητας εικόνα για εντυπωσιακές selfies και ποιοτική επικοινωνία με βίντεο.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της νέας συσκευής περιλαμβάνονται η υποστήριξη 43 διαφορετικών δικτύων λειτουργίας, το διπλής φωνητικής εγγραφής σύστημα ADC HD, η μπαταρία χωρητικότητας 3.400mAh και η συνδεσιμότητα LTE με συνδυασμό 4 κεραιών και η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο καρτών Nano-SIM (Dual SIM).

Για χρήστες με μεγαλύτερες απαιτήσεις, η Xiaomi προτείνει το Xiaomi Mi MIX 2 Special Edition, με πλήρη κεραμική σχεδίαση ceramic unibody σε λευκή απόχρωση, μεγαλύτερη μνήμη RAM 8GB και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Τόσο η standard, όσο και η Special Edition, χρησιμοποιούν το προηγμένο MIUI 9, βασισμένο στο Android Nougat 7.1.1 .

Όλα τα προϊόντα της Xiaomi υποστηρίζονται με διετή εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies και είναι διαθέσιμα από τα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.you.gr, το Mi Store και επιλεγμένα σημεία διάθεσης.

Τα νέα κινητά Mi Mix 2 και Mi Mix 2 Special Edition θα είναι διαθέσιμα στα 549 ευρώ και 699 ευρώ.

Νέα προϊόντα στο έξυπνο σπίτι και στις μεταφορές

Το νέο έτος το portfolio της εταιρείας αναμένεται να διευρθυνθεί περαιτέρω με προϊόντα από διάφορες κατηγορίες. Ενδεικτικά θα παρουσιάσει το νέο Αctivity Τracker amazfit σε τιμή κάτω των 100 ευρώ.

Μετά την επιτυχία του ηλεκτρικού σκούτερ της εταιρείας μάλιστα, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 κι έγινε sold out στις γιορτές, όπως ανέφεραν τα στελέχη της η εταιρεία αναμένεται να μας παρουσιάσει τον Μάιο και μια άλλη πρωτότυπη λύση μετακίνησης και μάλιστα σε εντυπωσιακή τιμή, όπως προαναγγέλθηκε. Ο λόγος για το σπαστό ποδήλατο της εταιρείας Mi Qi Bicycle, το οποίο θα μπορεί να κάνει 45 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση.

Πολλές θα είναι οι προτάσεις που θα έρθουν την νέα χρονιά και στο χώρο του smarthome

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είναι διαθέσιμο και το Mi Home Kit το οποίο θα περιλαμβάνει τους βασικούς σένσορες , όπως έξυπνες λάμπες, διακόπτες κ.ά., οι οποίοι θα συνδέονται με το sensor hub και μάλιστα σε τιμή άκρως ανταγωνιστική κάτω των 100 ευρώ.

Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)
Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)
Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)
Την τρίτη θέση στην ελληνική αγορά κατέκτησε η Xiaomi (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider