Επένδυση 2 εκατ σε τρία νέα καταστήματα από την ΚΑΥΚΑΣ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση 2 εκατ σε τρία νέα καταστήματα από την ΚΑΥΚΑΣ

Σε επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου της με τρία νέα καταστήματα προχωρά η Καυκάς Α.Ε., η μεγαλύτερη σε πωλήσεις εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού και ενεργειακών λύσεων.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία, θα εντάξει στο υπάρχον δυναμικό της το οποίο αποτελειται από 56 ιδιόκτητα καταστήματα άλλα τρία σε Οινόφυτα, Μύκονο και Ζάκυνθο, με στόχο, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη της, να προσφέρει μια νέα αγοραστική εμπειρία στον επαγγελματία αλά και στον τελικό χρήστη.

Με την νέα αυτή επένδυση η εταιρεία θα ανοίξει 20 νέες θέσεις εργασίας.

Καθοριστική για την επιλογή της επένδυσης φαίνεται πως ήταν η συνεχής άνοδος του τουριστικού ρεύματος κλαδου που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, αφού όπως επισημαίνει η Καυκάς, τα δύο από τα νέα αυτά καταστήματα έρχονται να ικανοποιήσουν, μεταξύ άλλων, τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ξενοδοχειακών μονάδων και των ενοικιαζόμενων δωματίων για ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, ασφάλειας και άνεσης. Όσο για το κατάστημα στα Οινόφυτα στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες και να υποστηρίξει τις ανάγκες της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή.

Η εταιρεία άλλωστε είχε ανακοινώσει ήδη από το 2016 ότι σχεδιάζει νέες επενδύσεις τόσο σε προϊόντα όσο και σε λύσεις τα οποία θα απαντούν στις ανάγκες λειτουργικής αναβάθμισης σπιτιών και επαγγελματικών κτιρίων, ιδίως των ξενοδοχείων όπου αναμένονται μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις. Η εταιρεία άλλωστε έχει καταφέρει να αναπτύσσεται μέσα στην κρίση καθώς σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό αλλά και να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση ενός κλάδου που καταγράφει πάνω από 60% μείωση λόγω της κατακόρυφης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Βασικά στοιχεία στο σχεδιασμό των τριών νέων καταστημάτων θα είναι η λειτουργικότητα και η υψηλή αισθητική για την ικανοποίηση των σύγχρονων και ιδιαίτερων αναγκών, την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο η Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ ανήκει στις κορυφαίες σε πωλήσεις ελληνικές εταιρείες στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας. Με βάση τη νέα στρατηγική της και μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 56 καταστημάτων της, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων & Βιομηχανίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η Β.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ προσφέρει μια μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B πελάτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεια έκλεισε το 2016 με μια άνοδο του κύκλου εργασιών της τάξης του 11% - 12%, ξεπερνώντας τα 122 εκατ. ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 4,5 εκατ. και πλέον ευρώ σε νέα καταστήματα και νέο κεντρικό αποθηκευτικό χώρο αλλά και σε ανακαινίσεις, αυξάνοντας παράλληλα το ανθρώπινο δυναμικό μας κατά 100 άτομα.

Για το 2017, κι ενώ η οικονομία την οκταετία της κρίσης συρρικνώθηκε κατά 25%με την αγορά ηλεκτρολογικού υλικού όπου δραστηριοποιείται, η οποία συνδέεται με την κατασκευαστική δραστηριότητα, σημείωσε «βουτιά» κατά -60%, η εταιρεία Καυκάς σημείωσε κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 130 εκατ, ευρώ έναντι 68 εκατ. ευρω που ήταν το 2008, ενώ τα κέρδη προ φόρων ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία σήμερα ελέγχει το 38% της αγοράς από 9% που ήταν το μερίδιό της πριν από την κρίση, επίδοση που την καθιστά την πρώτη, και με διαφορά, εταιρεία του κλάδου της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 από τον ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, Βασίλη Καυκά, ο οποίος διαπίστωσε έγκαιρα την μεγάλη έλλειψη καταστημάτων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην Ανατολική Αττική και δημιούργησε το πρώτο κατάστημα στο Μαρκόπουλο. Το 1981 το δίκτυο αριθμούσε 3 καταστήματα και επένδυε σε σύγχρονες τεχνολογίες της εποχής. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι εν έτει 1991 είχε συνδέσει ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο τα καταστήματα της εταιρείας έχοντας άμεση εικόνα της πορείας τους, κάτι που εκείνη την εποχή δεν είχαν κάνει πολύ μεγαλύτερες αλυσίδες και επιχειρήσεις.

Το αναπτυξιακό άλμα ωστόσο έκανε η δευτερη γενιά, ο Νίκος Καυκάς ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 1996, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Από το 2000 ξεκίνησε η σημαντική επέκταση του δικτύου καταστημάτων, φτάνοντας τα 10 το 2003, ενώ από το 2004 η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στη χώρα σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider