Στην ισπανική Nautal η ελληνική startup Incrediblue

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ισπανική Nautal η ελληνική startup Incrediblue

Στην ισπανική πλατφόρμα ναύλωσης σκαφών, Νautal, πέρασε η ελληνικών συμφερόντων startup με έδρα το Λονδίνο, Incrediblue.

H startup που ξεκίνησε από την Ελλάδα αποτελεί πλέον μέρος της Nautal η οποία σκέφτεται να προχωρήσει στην εξαγορά περισσότερων εταιρειών, σε μια προσπάθεια να διευρύνει περαιτέρω την θέση της στην εν λόγω αγορά. Ωστόσο ήδη με την εξαγορά της Ιncrediblu διαχειρίζονται το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου στόλου σκαφών αναψυχής στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Σε μια αγορά που υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, όπως αυτή των ενοικιάσεων σκαφών, η οποία δεν έχει κάνει ακόμα την μεγάλη στροφή στις online κρατήσεις - το ποσοστό φτάνει μετά βίας το 10% - σε αντίθεση με τα καταλύματα και τα αυτοκίνητα - πάνω από το 50% των κρατήσεων πραγματοποιούνται online, η εξαγορά αυτή δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια.

Η Incrediblue ιδρύθηκε το 2013 από τους Αντ. Φιοράκη, Γ. Γάτο και Θ. Ορφανίδη. Αρχικά, η έδρα της ήταν στην Ελλάδα, όμως από το 2015 μεταφέρθηκε στο Λονδίνο. Συνολικά η εταιρεία στα πέντε περίπου χρόνια λειτουργίας της έχει λάβει χρηματοδότηση 2,2 εκατ. δολλαρίων από ελληνικά και βρετανικά funds. Στην πλατφόρμα της Incrediblue φιλοξενούνται σήμερα πάνω από 1.000 σκάφη με την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας να είναι στην Ελλάδα.

Όσο για την Nautal, πρόκειται για την μεγαλύτερη αγορά για ναύλωση πλοίων στην Ισπανία και μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών της Ευρώπης. Ιδρυθείσα το 2013 ως μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη σύνδεση των εταιρειών charter και των ιδιοκτητών ιδιωτικών σκαφών με τους χρήστες που επιθυμούν να νοικιάσουν ένα σκάφος, σήμερα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους διαθέσιμων προς ενοικίαση σκαφών - περισσότερα από 19.000 σκάφη σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, η Nautal δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, παρέχοντας υπηρεσίες ναύλωσης σε περισσότερες από 300 περιοχές σε 34 χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή η επιχειρηματική κίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ποιοτικό και ποσοτικό άλμα για την πλατφόρμα μας, το οποίο θα μας επιτρέψει να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των σκαφών αναψυχής που προσφέρουμε στη Μεσόγειο ( κυρίως στις Βαλεαρίδες, Κορσική, Σαρδηνία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία) καθώς και στο Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και την Καραϊβική. Η εξαγορά της ηγετικής εταιρείας στην Ελλάδα μας τοποθετεί δυναμικά σε μία από τις πιο σημαντικές ταξιδιωτικές αγορές της Ευρώπης» σημείωσε ο CEO της Nautal, Octavi Uyà.

Από μεριάς του ο κ. Αντώνιος Φιοράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Incrediblue, ο οποίος θα είναι πλέον σύμβουλος της Nautal, δήλωσε άκρως ευχαριστημένος και υπογράμμισε ότι οι «δύο εταιρείες συμμερίζονται το ίδιο όραμα και έχουν ως στόχο την προσβασιμότητα της υπηρεσίας σε ακόμη περισσότερους χρήστες ημερησίως, με στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη της εν λόγω αγοράς».

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Incrediblue θα γίνει το νέο πρόσωπο στον τομέα των πολυτελών ναυλώσεων της Nautal, διατηρώντας ωστόσο τη δική της ταυτότητα και μεγάλο μέρος του προσωπικού της. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται ο ανασχεδιασμός του ιστότοπου της Incrediblue ώστε να περιλαμβάνει αποκλειστικά τα πολυτελή VIP σκάφη, ενώ η Nautal θα παραμείνει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για ιστιοφόρα και μηχανοκίνητα σκάφη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider