Δρανδάκης: Η Beat δεν φοροδιαφεύγει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δρανδάκης: Η Beat δεν φοροδιαφεύγει

Στις «συκοφαντίες του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικης, Θύμιου Λυμπερόπουλου» αναφέρθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Βeat (πρώην Taxibeat) Νίκος Δρανδάκης, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η εταιρεία δεν φοροδιαφεύγει

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, πριν τρεις εβδομάδες κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών επισκέφτηκε την εταιρεία και πραγματοποίησε φορολογικό έλεγχο από τον οποίο δεν προέκυψε καμία ένδειξη φοροδιαφυγής. Καμία ένδειξη φοροδιαφυγής δεν προέκυψε κι από ασφαλιστικό έλεγχο που είχε γίνει νωρίτερα στην εταιρεία.

Ο κ. Δρανδάκης χαρακτήρισε εκ νέου συκοφαντίες τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Λυμπερόπουλος και σημείωσε ότι έχει ήδη σταλεί εξώδικο στον κ. Λυμπερόπουλο ώστε να ανακαλέσει τα όσα έχει πει εναντίον του.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι προχωρά σε αγωγή εναντίον του για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Δρανδάκης είχε ανακοινώσει ότι είχε στείλει εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο στις 18 Δεκεμβρίου για να σταματήσει τη διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και υβριστικών ισχυρισμών για την εταιρεία.

«Ο κ. Λυμπερόπουλος, με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο και συστηματική αρθρογραφία έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν βάναυσα το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT έναντι των πελατών, των συναλλασσομένων, των εργαζομένων και εν γένει του καταναλωτικού κοινού. Προκαλούν κατ’ αυτόν τον τρόπο περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη» τόνιζαν τότε πηγές από την εταιρεία.

«Οι ανυπόστατες αυτές αναφορές, με ταυτόχρονη χρήση απαράδεκτου λεξιλογίου και εξαπόλυση χαρακτηρισμών και υπαινιγμών, αν και αστειότητες ως προς την ουσία τους, υπερέβησαν κάθε όριο ανοχής, καθώς επηρεάζουν την επαγγελματική υπόσταση και τη λειτουργία της εταιρείας. Η αλήθεια, όπως επανειλημμένα έχει αναφερθεί, αλλά σκοπίμως ή υπόπτως κάποιοι επιμένουν να αγνοούν, είναι ότι η εταιρεία BEAT έχει νόμιμα συσταθεί το έτος 2011, δεν εδρεύει σε κανένα φορολογικό παράδεισο και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, εδρεύουσα σε οποιονδήποτε φορολογικό παράδεισο ανά τον κόσμο, ούτε ως μέτοχος ούτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα. Η εταιρεία BEAT έχει ελληνικό ΑΦΜ, έχει κλείσει έξι φορολογικές χρήσεις από τη σύστασή της μέχρι το 2016 και συμμορφώνεται πλήρως στη φορολογική νομοθεσία. Απασχολεί σήμερα προσωπικό 106 ατόμων στην Αθήνα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, με υψηλές αποδοχές, δεδομένου ότι πρόκειται κατά κύριο λόγο για εργαζόμενους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο» ανέφεραν τότε στελέχη της BEAT.

«Στη ΒEAT, για ένα μεγάλο διάστημα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την καθημερινότητα μας στο αύριο που χτίζουμε, και όχι στο χθες το οποίο μας προκαλούσε καθημερινά, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε στο σημείο που, η ανοχή μας μπορεί να εκλαμβανόταν ως αδυναμία. Και πήραμε την απόφαση να δράσουμε. Η Beat ήταν πάντα υπόδειγμα - όχι μόνο καινοτομίας και εξωστρέφειας, αλλά και υπόδειγμα νομιμότητας. Για το λόγο αυτό, δεν θα ανεχθούμε τα ψέματα και τη λασπολογία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι κάτι που μας ζήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και η αγορά μας. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση κανόνες, και κάτω από ένα κράτος Δικαίου. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο και εκεί καταφεύγουμε, ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία από τους συκοφάντες, για να μπει οριστικά τέλος στους ανυπόστατους και υβριστικούς ισχυρισμούς τους. Παράλληλα, θα προστατεύσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον για να μείνει αφοσιωμένο στην παραγωγή ακόμα περισσότερης καινοτομίας, τεχνολογίας, και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην χώρα μας», κατέληγε ο κ. Δρανδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.