Η Apple πληρώνει 38 δισ. φόρους και επαναπατρίζει τα κεφάλαιά της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple πληρώνει 38 δισ. φόρους και επαναπατρίζει τα κεφάλαιά της

Η Apple θα πληρώσει 38 δισ. δολάρια από κέρδη που προέρχονται από τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό ενώ σχεδιάζει να ανοίξει δεύτερο campus στις ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί μέρος του πενταετούς επενδυτικούς της πλάνου, προϋπολογίσου 30 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη, το «κύμα επενδύσεων» που σχεδιάζει θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες αλλά και εκείνες που θα προκύψουν από τις νέες επενδύσεις, για τις οποίες η ακριβής τοποθεσία θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο.

Περίπου το ένα τρίτο των νέων επενδύσεων θα προσανατολιστεί στα data center για να φιλοξενηθούν οι υπηρεσίες για τα iCloud, App Store και Apple Music. Η επιχείρηση διαθέτει 252, 3 δισ. δολάρια σε μετρητά στο εξωτερικό και παλαιότερα είχε «στην άκρη» περίπου 36,3 δισ. για προκαταβολές φόρων στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι οι πληρωμές δεν αναμένεται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις ταμειακές της ροές αυτό το τρίμηνο.

Η Apple δεν ανέφερε το ακριβές ποσό των κεφαλαίων που θα «επαναπατρίσει» αλλά σημείωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των κατασκευαστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται όπως είναι οι Finisar Corp (FNSR.O) και Corning Inc (GLW.N) για να δώσουν ώθηση στην καινοτομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.