Έτοιμος να ξεπεράσει Μπάφετ και Μπέζος ο δημιουργός του Ripple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμος να ξεπεράσει Μπάφετ και Μπέζος ο δημιουργός του Ripple

Όντας ειδικός σε θέματα fintech, είναι ένας από τους συνιδρυτές του Ripple και κατέχει το 37% των μετοχών της εταιρείας Σύμφωνα με αναλυτές το κρυπτονόμισμα της Ripple φτάνει σε αξία τα 320 δισ. δολάρια, γεγονός που αν αποτυπωθεί και επισήμως, κάνει τον Λάρσεν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον CEO της Ripple, Μπραντ Γκαρλινγκχάουζ, η μεγάλη επιτυχία της Ripple οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί μία φτηνή μέθοδο πληρωμών. Όπως υποστηρίζει, «το Bitcoin δεν μπορεί ακόμη να αποτελέσει απάντηση σε αυτό το ζήτημα, ειδικά όταν μιλάμε για μικροπληρωμές».

Ο Λάρσεν γεννήθηκε το 1960 και ήταν συνιδρυτής σε πολλά startups της Silicon Valley. Το 1996 δημιούργησε την διαδικτυακή εταιρεία στεγαστικών δανείων, E-Loan, η οποία μέχρι το 2000 είχε αξία 1 δισ. και πουλήθηκε στην Banco Popular το 2005. Το 2006 συν-δημιούργησε το Prosper Marketplace, την πρώτη εταιρεία δανεισμού peer-to-peer, δηλαδή από έναν ιδιώτη σε άλλον. Ακολούθως, το 2012 έφτιαξε την Ripple, την εταιρεία που κατέχει το λογισμικό εκτέλεσης άμεσων συναλλαγών ανάμεσα σε δύο άτομα.

Το κρυπτονόμισμα θεωρείται από πολλούς ως ο «διάδοχος» του Bitcoin. Βασίζεται και αυτό στην τεχνολογία blockchain και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις διασυνοριακές πληρωμές μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κανονικά οι διασυνοριακές πληρωμές χρειάζονται μέρες για να ολοκληρωθούν και το κόστος είναι υψηλό, καθιστώντας κάποιες συναλλαγές ακριβές για τις τράπεζες. Το Ripple διευκολύνει αυτές τις πληρωμές χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις. και μάλιστα προσφέροντας τις πιο γρήγορες συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσει κανείς μέσω των ψηφιακών νομισμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider