Έρχονται αποκαλύψεις για την εξωγήινη ζωή από την NASA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται αποκαλύψεις για την εξωγήινη ζωή από την NASA

Σε νέες αποκαλύψεις για την εξωγήινη ζωή θα προχωρήσει η NASA μέσω συνέντευξης Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, θα μιλήσουν επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβάλλει στην ανακάλυψη 2.500 πλανητών, με περίπου 2.000 ακόμα που πρέπει να μελετηθούν στο μέλλον και μερικούς ανάμεσά τους να μοιάζουν σε συνθήκες και διαστάσεις με τη Γη. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler εντόπισε την «Ζώνη της Ζωής», στην οποία περιστρέφονται πολλοί πλανήτες και βρίσκονται σε σημείο όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ώστε να υποστηρίζει την ύπαρξη νερού.

Όπως διευκρινίζεται στις νέες ανακαλύψεις της NASA σημαντικό ρόλο έπαιξε η τεχνητή νοημοσύνη της Google. «Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα μηχανικής εκμάθησης των αλγορίθμων της Google, τη λειτουργία δηλαδή τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει το δρόμο για νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του Kepler» ανέφερε η NASA σε ένα δελτίο Τύπου που προλόγιζε εν μέρει τις πολυαναμενόμενες αποκαλύψεις του συνεδρίου, σύμφωνα με το Inquisitr.

Λίγο πριν την συνέντευξη Τύπου μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι σε αυτή θα συμμετάσχει και ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής Paul Hertz, ο οποίος εργάζεται στο κεντρικό γραφείο της NASA στην Ουάσινγκτον αλλά και η ερευνητής του προγράμματος Kepler, Jessie Dotson, που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο Ames της NASA στη Silicon Valley. Το παρών θα δώσει επίσης και ο ανώτερος μηχανικός της Google, κ. Christopher Shallue.
Μάλιστα η υπηρεσία ενθαρρύνει τους φανατικούς της επιστήμης του διαστήματος να θέσουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης καθώς κι αυτές για την ξένη μορφή ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #askNASA.

Οι σχετικές ερωτήσεις θα εξεταστούν και θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ζωντανά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider