Μεγαλύτερο και φθηνότερο το νέο iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλύτερο και φθηνότερο το νέο iPhone

Η ιαπωνική Nikkei, η μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα στον κόσμο, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψή της για τις μπαταρίες στα νέα iPhone, «ξαναχτύπησε» με ένα ακόμη μεγαλύτερο leak από την Apple.

Πόσο μεγάλο; Ας πούμε 6,1 ίντσες, όση θα είναι η διαγώνιος στην οθόνη του μεγαλύτερου iPhone που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Μάλιστα δεν θα είναι μόνο το μεγαλύτερο, αλλά και ένα από τα φθηνότερα iPhone. Την τιμή του θα ρίξει τόσο η LCD οθόνη που θα χρησιμοποιηθεί αντί για OLED, όσο και η αλουμινένια πλάτη αντί για τη γυάλινη. Ο χρήστης θα χάσει την ευκολία της ασύρματης φόρτισης, αλλά γλιτώσει την περιουσία που θα ξόδευε αν ράγιζε τη γυάλινη πίσω επιφάνεια του κινητού.

Η Nikkei ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο νέο iPhone θα συναρμολογηθεί από έναν νέο κατασκευαστή. Η Casetek, θυγατρική της Pegatron που ήδη συναρμολογεί iPhones, έχει πολλές πιθανότητες να είναι η εταιρεία αυτή. Στο παρελθόν η Casetek έχει συναρμολογήσει iPads, αλλά αυτό θα είναι το πρώτο της iPhone.

Με τις παραπάνω κινήσεις η Apple θα καταφέρει να περιορίσει την εξάρτησή της τόσο από τη Foxconn όσο και από τη Samsung, που είναι η μοναδική εταιρεία που μπορεί να την προμηθεύσει με οθόνες OLED μεγάλου μεγέθους. Είδηση που χαροποιεί ιδιαίτερα τη Sharp και τη Japan Display, που θα έχαναν πολλά αν η Apple εγκατέλειπε τις LCD οθόνες και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά OLED από εδώ και πέρα. Κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κατασκευαστής που θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή απέναντι στη Samsung.

Η Nikkei δεν αναφέρει πιθανή τιμή για το νέο iPhone, ωστόσο το Forbes εκτιμά ότι αυτό το μοντέλο θα είναι το νέο SE της εταιρείας, είτε το ονομάσει iPhone SE2 είτε όχι.

Όμως οι αποκαλύψεις της Nikkei δεν σταματούν εδώ. Μέσα στο 2018, εκτός από το οικονομικό iPhone των 6,1 ιντσών, θα δούμε και ένα iPhone X Plus. Πόσο μεγαλύτερο θα είναι από το iPhone X; Το τελικό μέγεθος δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί, αλλά θα είναι είτε 6,2 είτε 6,3 ίντσες - το σημερινό μοντέλο διαθέτει οθόνη 5,8 ιντσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider