Στις 18 Δεκεμβρίου οι προσφορές για τη Cyta

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 18 Δεκεμβρίου οι προσφορές για τη Cyta

Πλησιάζει η ημερομηνία που θα κριθεί το μέλλον της Cyta Hellas καθώς στις 18 Δεκεμβρίου θα κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους για την απόκτηση της εταιρείας.

Ήδη για την απόκτηση της Cyta Hellas έχουν ενδιαφερθεί, η Vodafone, η Wind αλλά καιι η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δύναται να προτείνουν είτε την πλήρη ή μερική εξαγορά της Cyta, ή τη συγχώνευση που σημαίνει ανταλλαγή μετοχών με αποτίμηση της αξίας και των δύο πλευρών.

To 2016 οι ενεργές συνδέσεις κινητής της Cyta Hellas κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 76%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

H μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 75%, ανήκει στις υπηρεσίες Κινητής Συμβολαίου. Αυτό οφείλεται στο χρονικό προβάδισμα της Κινητής Συμβολαίου, αλλά και στη διάθεση οικονομικών πακέτων υψηλής αξίας για μεγάλο εύρος αναγκών.

Συνολικά, ο αριθμός πελατών Κινητής (Συμβολαίου και Καρτοκινητής), στο τέλος του 2016, ανήλθε στις 51 χιλιάδες, αριθμός που αναλογεί στο 17% της βάσης πελατών Σταθερής σε σχέση με το 2015, όπου η ίδια αναλογία αντιστοιχούσε στο 9%.

Χάρη στην ανταπόκριση που γνωρίζουν οι υπηρεσίες κινητής, αντισταθμίστηκε η πτωτική τάση των ευρυζωνικών υπηρεσιών που προέκυψε ως αποτέλεσμα ωρίμανσης. Έτσι, ο αριθμός πελατολογίου κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την Σταθερή και 51 χιλιάδες για την Κινητή.

Τα έσοδα από τις υπηρεσίες κινητής ήταν αντίστοιχα αυξημένα κατά 19,3% ενώ, από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες μειωμένα κατά 2,6%, με το συνολικό κύκλο εργασιών από κύριες δραστηριότητες (υπηρεσίες και εμπορεύματα) να κλείνει τελικά στα 90,8 εκ. ευρώ, σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider