Γερμανός καινοτόμος επιχειρηματίας που καταζητείται στις ΗΠΑ υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει ένα εναλλακτικό διαδίκτυο, στο οποίο η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη και προστατευμένη από την κρατική παρακολούθηση.

Ο Kim Dotcom δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να δημιουργήσει το Ίντερνετ του λαού, μέσα από την εταιρεία του Meganet και στο οποίο η πρόσβαση δεν θα γίνεται από διευθύνσεις IP. Ο δημιουργός της Megaupload ανέφερε σε post που έκανε στο Twitter: «το σημερινό Ίντερνετ των επιχειρήσεων θα αντικατασταθεί από ένα καλύτερο Ίντερνετ, το οποίο θα αξιοποιεί τις δυνατότητες αναμετάδοσης των κινητών συσκευών.

Θα διοικείται από τον λαό και θα ανήκει στο λαό. Η κατάρρευση της ουδετερότητας του Διαδικτύου απλά θα επιταχύνει την υιοθέτηση ενός νέου δικτύου».

Ο Kim Dotcom είναι φυγόδικος στις ΗΠΑ με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διαμένει, πλέον, στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. 

Η κρίσιμη μάχη για την Ουδετερότητα του Διαδικτύου

Οι διαδικτυακοί πάροχοι των ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν τέλος στην Ουδετερότητα του Διαδικτύου και να ανατρέψουν οριστικά το πλάνο της διακυβέρνησης Ομπάμα για ένα πιο ανοικτό Ίντερνετ
 
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) δημοσίευσε την Τρίτη ένα πλάνο που καταργεί τους κανονισμούς που επιβάλλουν στις εταιρείες διαδικτυακής πρόσβασης να εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με τις ίδιες ταχύτητες για όλους. Το γεγονός ότι οι πάροχοι είτε συνδέονται, είτε δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του περιεχομένου, σε όποια μορφή και αν είναι αυτό, ενδέχεται να οδηγήσει σε πρακτικές προνομιακής μεταχείρισης. 
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο  πρόεδρος της FCC, Ατζίτ Πάι, «με την πρότασή μου, η διακυβέρνηση θα σταματήσει να κάνει μικροδιαχείριση του Ίντερνετ. Αντίθετα, η Επιτροπή μας θα επιβάλει τη διαφάνεια στους παρόχους και στις πρακτικές τους, έτσι ώστε οι καταναλωτές να επιλέγουν τις υπηρεσίες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους».