Το πρώτο e-«μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών είναι εδώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρώτο e-«μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών είναι εδώ

Πάνω από 100.000 επισκέπτες έχει προσελκύσει μέσα σε τέσσερις μέρες λειτουργίας το πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών, που δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατά καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία.

Τα «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. Ίσως επειδή, όπως είπε, στη σημερινή εποχή «η πλειονότητα του κακόβουλου λογισμικού προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες κι οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα έχουν αφαντιστεί».

Όσοι ενδιαφέρονται να περιπλανηθούν στα νοσταλγικά κακόβουλα ενθύμια του παρελθόντος δεν έχουν παρά να πατήσουν εδώ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider