Έξυπνη πόλη 80 εκατ. στην Αριζόνα φτιάχνει ο Μπιλ Γκέιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξυπνη πόλη 80 εκατ. στην Αριζόνα φτιάχνει ο Μπιλ Γκέιτς

Περί τα 80 εκατ. δολάρια φαίνεται πως έχει επενδύσει ο Μπιλ Γκέιτς για να φτιάξει μια έξυπνη πόλη έξω από το Φοίνιξ στην Αριζόνα, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό Μέσο της περιοχής AZ Central.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσω μια εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, την οποία διαχειρίζεται ο Μπιλ Γκέιτς, ονόματι Cascade Investment, η οποία αγόρασε σχεδόν 25.000 στρέμματα στην Μπελμόντ, δυτικά του Φοίνιξ, για να δημιουργήσει μια «έξυπνη πόλη».

Στα σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία περίπου 80.000 σπιτιών, 3.800 εκτάρια θα χρησιμοποιηθούν για βιομηχανική περιοχή, γραφεία, και μαγαζιά και 3.400 εκτάρια ανοιχτών χώρων και 470 εκτάρια θα χρησιμοποιηθούν για να χτιστούν δημόσια σχολεία. Επιπλέον, η έξυπνη πόλη θα περιλαμβάνει υψηλών ταχυτήτων δίκτυα, data center, αυτόνομα αυτοκίνητα και μηχανές , νέες βιομηχανικές τεχνολογίες ενώ θα γίνει και hub αυτοματοποιημένων εταιρειών logistics.

«Η Belmont θα δημιουργήσει μια κοινότητα του μέλλοντος, με ένα σύστημα επικοινωνίας και υποδομών που θα περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής γύρω από ψηφιακά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, κέντρα δεδομένων, νέες τεχνολογίες παραγωγής και μοντέλα διανομής, αυτόνομα οχήματα και αυτόνομους λογιστικούς κόμβους, μία πόλη - πρότυπο χτισμένη πάνω σε ένα ευέλικτο μοντέλο υποδομής» ανέφερε σε δελτίο Τύπου της η εταιρεία.

Η ιδέα των έξυπνων πόλεων είναι κάτι που κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον επενδυτών και κοινού. Τον περασμένο μήνα η Sidewalk Labs της Alphabet υπέγραψε μια συμφωνία για μια περιοχή του Τονόντο για να δημιουργήσει την δική της ιντερνετική πόλη, όπου 800 εκτάρια γης θα εξοπλιστούν με σύγχρονα μηχανήματα τεχνολογίας όπως αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, έξυπνα φανάρια στους δρόμους και δημόσιο δωρεάν Wi-Fi. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει επίσης μια δέσμευση για να εγκαταστήσουν την τεχνολογία της Alphabet για την έξυπνη πόλη ύψους 50 εκατομμυρίων. Μάλιστα η εταιρεία σκοπεύει να κάνει κι άλλες 16 πόλεις φιλικές στην τεχνολογία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider