«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)

Ζήτηση πέρα από κάθε προηγούμενο σημειώνει το νέο επετειακό κινητό της Αpple, iPhone X, με τις προπαραγγελίες να φτάνουν σύμφωνα με πηγές της αγοράς τις 17.000 χιλιάδες τηλέφωνα. Ωστόσο ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν πάρει στα χέρια τους το νέο τηλέφωνο με τις εταιρείες λιανικής να εκφράζουν φόβους ότι οι παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει δεν θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους.

Λίγες μέρες πριν το επίσημο λανσάρισμά της Παρασκευής, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολική ζήτηση περισσότερων των 12.000 συσκευών iPhone X στη χώρα μας, ενώ οι παραγγελίες μόνο στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων (Κωτσόβολος, Public, Istore, Πλαίσιο κ.λπ.), χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται αυτές που έχουν γίνει μέσω δικτύων κινητής, έφταναν τις 7.500 συσκευές. Ο αριθμός των παραγγελιών αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο όσο περνούν οι μέρες, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο insider.gr, κάθε μέρα προστίθενται από 500 έως 1.000 νέες συσκευές. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι Ελληνες ετοιμάζονται πριν από τα Χριστούγεννα να διαθέσουν περίπου 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του τελευταίου δημιουργήματος της Apple.

Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με «πολυαναμενόμενα» λανσαρίσματα του παρελθόντος είναι πως δεν υπάρχει και εκτιμητέος χρόνος παράδοσης. Το σίγουρο είναι πως οι συσκευές που παραλαμβάνονται εβδομαδιαίως από τις μεγάλες αλυσίδες είναι αισθητά λιγότερες σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει. Αποτέλεσμα αυτού είναι όσοι προχωρούν στην αγορά ενός τηλεφώνου σήμερα να μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας για την παραλαβή του, η οποία θα ενεργοποιηθεί αφότου αποσταλούν οι συσκευές των προπαραγγελιών.

Αν, δε, αναλογιστεί κανείς πως οι νέες συσκευές που παραγγέλνονται κάθε μέρα φτάνουν τις 500 και οι συσκευές που παραδίδονται κάθε βδομάδα στις εταιρείες λιανικής γύρω στις 1000, αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να υπάρξουν και καταναλωτές που θα παραλάβουν το iPhone Χ τους μετά το νέο έτος.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αποκλειστικά εγχώριο. Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, τα αρχικά σχέδια της εταιρείας ήθελαν το νέο τηλέφωνο να διατίθεται από το νέο έτος και η επίσπευσή του στις αρχές Νοεμβρίου έφερε μεγάλα προβλήματα στις παραδόσεις. Ήδη πολύ πριν την κυκλοφορία του δημοσιεύματα ήθελαν τους κατασκευαστές OLED οθονών να αδυνατούν να καλύψουν την εκτιμώμενη ζήτηση. Από πλευράς της η Αpple προσπαθεί εδώ και καιρό να καθησυχάσει τους πελάτες της, τονίζοντας ότι «όλοι εργάζονται για να παραδώσουμε αυτό το επαναστατικό μοντέλο σε κάθε πελάτη όσο πιο γρήγορα γίνεται». Εν μέρει ενθαρρυντικά είναι και τα σημερινά νέα. Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο ζήτημα, η Αpple ενημέρωσε τις συνεργαζόμενες εταιρείες πώς προχωρά άμεσα σε αύξηση της παραγωγής με την ελπίδα να μπορέσει να καλύψει γρηγορότερα την υπέρογκη ζήτηση.


Από την όλη αναστάτωση που φέρνει η επιθυμία των καταναλωτών για το νέο ξεχωριστό τηλέφωνο δεν λείπουν και οι «καιροσκόποι». Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο εντοπίζει καταστήματα που διατείνονται πως μπορούν να παραδώσουν το νέο iPhone εντός 2 - 3 ημερών ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιος να το προπληρώσει και μάλιστα αδρά, 200 έως 400 ευρώ παραπάνω από την κανονική τιμή, που χρεώνουν όλες οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής και χωρίς δόσεις. Σε επικοινωνία που είχε το insider.gr με ένα κατάστημα εξ αυτών αναφέρθηκε πως έχουν ήδη διαθέσιμο stock, το οποίο είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό, γι’ αυτό και η τιμή είναι αυξημένη. Αξίζει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή του νέου τηλεφώνου στην Ελλάδα είναι υψηλότερη από τις ΗΠΑ και κυμαίνεται, ανάλογα με το μοντέλο, από 1.199 έως 1.399 ευρώ.

Το σίγουρο είναι πως η ζήτηση για το ακριβότερο iPhone X ξεπερνά κατά πολύ αυτή για τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus που έχουν κυκλοφορήσει ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το αμέσως προηγούμενο καλύτερο λανσάρισμα κινητού στη χώρα μας ήταν του iPhone 6, όπου πριν ακόμη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί περί τις 4.500 προπαραγγελίες το ένα τρίτο της σημερινής ζήτησης.

Τα παραπάνω δικαιολογούν τον ενθουσιασμό των επενδυτών ο οποίος ενισχύθηκε κι από τα θεαματικά αποτελέσματα τριμήνου που παρουσίασε η εταιρεία χθες. Να σημειώσουμε πως στην αρχή της εβδομάδας η μετοχή της Apple σημείωνε άνοδο 1,9%, ενώ μετά και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις όχι μόνο ως προς τα κέρδη αλλά και ως προς τα έσοδα, η μετοχή της Apple «εκτοξεύτηκε» κατά 3,3% φτάνοντας στα 173,74 δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 52,6 δισ. δολάρια από 46,85 δισ. δολάρια πέρυσι.

«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)
«Άφαντο» το iPhone X - 17.000 παραγγελίες στην Ελλάδα! (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.