Περικοπές στη μονάδα Ενέργειας κι Αερίου σχεδιάζει η Siemens

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περικοπές στη μονάδα Ενέργειας κι Αερίου σχεδιάζει η Siemens

Νέες περικοπές σχεδιάζει η Siemens στη μονάδα Ενέργειας και Αερίου, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε απώλειες χιλιάδες θέσεις εργασίας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην επιχείρηση.

Τα σενάρια που εξετάζονται όπως διευκρίνισε η πηγή είναι ποικίλα χωρίς ακόμα να έχουν καθοριστεί περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η μονάδα Ενέργειας και Αερίου έχει έρθει τον τελευταίο καιρό αντιμέτωπη με παγκόσμια μείωση της ζήτησης για τις τεράστιες τουρμπίνες ηλεκτροπαραγωγής στις οποίες ειδικεύεται. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία η μείωση των πραγγελιών φτάνει στο 41%, μεγαλύτερη της αναμενόμενης, ενώ η μείωση των κερδών αγγίζει το 23% για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης της που έληξε τον Ιούνιο.

Σε άρθρο του, το γερμανικό μηνιαίο περιοδικό Manager Magazin, επικαλούμενο πηγές από την εταιρεία, ανέφερε ότι η Siemens μπορεί να κλείσει ή να πουλήσει έως 11 από τα 23 εργοστάσια της μονάδας Ενέργειας και Αερίου σε όλο τον κόσμο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις στις πόλεις της ανατολικής Γερμανίας Έρφουρτ και Γκέρλιτς.

Η εταιρεία μοιάζει να αναθεωρεί τον τελευταίο καιρό την στρατηγική της γι αυτό και δεν είναι απίθανο να υπάρξει σύμπτυξη κάποιων μονάδων. Εκτός του τμήματος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, η μονάδα απασχολεί 30.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 12.000 βρίσκονται στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider