Τι θα συμβεί με τα emails σας μετά το θάνατό σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα συμβεί με τα emails σας μετά το θάνατό σας

Παρότι στην πλειονότητα τους οι άνθρωποι γνωρίζουν που θα αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και την όποια περιουσία διαθέτουν όταν πεθάνουν, ελάχιστοι ασχολούνται με το τι θα συμβεί στα emails τους.

Η ψηφιακή περιουσία και η επικοινωνία που έχουν όμως στο διαδίκτυο είναι πολλές φορές εξίσου σημαντική. Τι γίνεται λοιπόν μετά τον θάνατο κάποιου; Μπορεί η οικογένεια να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου;

Η απάντηση δόθηκε στις 16 Οκτωβρίου με μια δικαστική απόφαση που υποδεικνύει ότι- εφόσον δεν υπάρχει διαθήκη- οι συγγενείς του αποθανόντα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα emails του, ακόμα κι αν δεν έχει δοθεί άδεια, ώστε να ανακαλύψουν εάν είχε εκφράσει κάποια επιθυμία όσον αφορά την μετάβαση των περιουσιακών του στοιχείων.

Στην υπόθεση Yahoo εναντίον Αχεμιάν, ο 43χρονος Ρόμπερτ Αχεμιάν πέθανε μετά από δυστύχημα που είχε με το ποδήλατο του, χωρίς να αφήσει διαθήκη, οπότε τα αδέλφια του ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στα emails του. Η αίτηση για πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έγινε για το ενδεχόμενο να υπάρχει εκεί κάτι που δείχνει τις προθέσεις που είχε ο Αχεμιάν όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Yahoo έχασε τη δίκη, παρότι υποστήριξε πως παραχωρώντας πρόσβαση στα emails ήταν παραβίαση της προσωπικής ζωής.

Το δεδικασμένο όμως πλέον υπάρχει, οπότε όταν δεν συμπεριλαμβάνεται στην διαθήκη κάποιου εάν επιθυμεί να αφήσει κάπου και τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει, τότε αυτός μπορεί να είναι προσβάσιμος στους συγγενείς. Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει διαθήκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider