Το νέο... «American Idol» διοργανώνει η Microsoft

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο... «American Idol» διοργανώνει η Microsoft

Η Microsoft είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ μεγάλη εταιρεία. Aκόμα κι έτσι όμως είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει όλους του προγραμματιστές του πλανήτη ψάχνοντας για το «next big thing». Αυτός είναι και ο λόγος που ανακοίνωσε το «Annovate Al», έναν παγκόσμιο διαγωνισμό μέσω του οποίου θα εντοπίσει τις καλύτερες startups οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να επιλύσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα και θα τις επιβραβεύσει με 3,5 εκατ. δολάρια.

«Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παιζουν με τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης τις οποίες είναι αδύνατο να γνωρίσουμε όσο κι αν προσπαθήσουμε, αναφέρει ο επικεφαλής της Microsoft Ventures Nagraj Kashyap σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Παράλληλα εξηγεί και τις λεπτομέρειες του νέου διαγωνισμού τον οποίο χαρακτηρίζει το επομενο American Idol. Όπως διευκρινίζει η Microsoft συνεργάζεται με τρία venture capitals τα οποία αντιπροσωπεύουν τρεις περιοχές σε όλο τον κόσμο: τη Βόρεια Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ. Για παράδειγμα στη Βόρεια Αμερική, η Microsoft συνεργάζεται με την Madrona Venture Group.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέχρι το τέλος του 2017. Οι δέκα καλύτεροι από κάθε περιοχή θα περάσουν στην επόμενη φάση στην οποία θα έχουν μια κατιδίαν συνάντηση με τους επενδυτές. Από κάθε δεκάδα θα επιλεγεί ένας ο οποίος θα πάρει χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων καθώς και άλλα 500.000 δολάρια για χρήση της υπηρεσίας cloud της Microsoft, Azure. Επιπλέον 500.000 δολαρία θα δοθούν σε μία startup που θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να λύσει ένα πρόβλημα που άπτεται του δημόσιου συμφέροντος.

«Αυτό που ψάχνουμε είναι να βρούμε startups που είναι ακόμα στα πρώιμα στάδια της εξελιξής τους, πραγματικά νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται στην αφάνεια για να τους δώσουμε το έναυσμα να κάνουν το μεγάλο βήμα – κάτι σαν το American Idol» σημειώνει ο Kashyap.

Για να συμμετάσχει στο διαγωνσιμό μια νεοφυής επιχείρηση θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση μικρότερη των 4 εκατ δολαρίων, ποσό που συμβαδίζει με τους «κανόνες» της Silicon Valley. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως διευκρινίζει ο Kashyap, η Microsoft και οι συνεργάτες της αναζητούν κάτι πολύ λιγότερο από ένα τελικό προϊόν και κάτι περισσότερο από μια πραγματικά μεγάλη ιδέα από τους start-uppers στην οποία θα θέλουν να επενδύσουν. Η μόνη απαίτηση είναι να κάνουν την τεχνητή νοημοσύνη να δουλέψει με πρακτικό τρόπο.

«Ο πραγματικός στόχος είναι να προωθήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη στο σύνολό της» σημειώνει ο Kashyap. Γι’ αυτό, διευκρινίζει, αναζητούμε νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν είναι αποτελούν απλά «μια καλή επένδυση» αλλά έχουν τις βάσεις για να κάνουν την «τεχνητή νοημοσύνη πιο προσιτή στο ευρύ κοινό»

«Θα πρέπει να σκεφτείτε κάτι μεγάλο. Σκεφτείτε κάτι μεγάλο και επικεντρωθείτε στο πως να επιλύσετε ένα πρόβλημα», συμβουλεύει ο Kashyap.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider