ΕΕ: 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν ίντερνετ σε δημόσιους χώρους

Χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ ενέκρινε τη Δευτέρα το Συμβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης σε δημαρχεία, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Το συνολικό κονδύλι θα κατανεμηθεί με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και, κατ' αρχήν, με βάση τη σειρά παραλαβής των αιτημάτων.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «WiFi4EU», θα παρέχει πρόσβαση σε ασφαλή σύνδεση υψηλής ταχύτητας σε τουλάχιστον 6.000 τοπικές κοινότητες σε όλη την ΕΕ έως το 2020. Τα ακριβή κριτήρια επιλογής θα καθοριστούν από την Επιτροπή, η οποία, επίσης, θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Η πρώτη πρόσκληση υποβολής σχεδίων αναμένεται να προκηρυχθεί προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

«Το πρόγραμμα WiFi4EU θα καταστήσει το υψηλής ποιότητας διαδίκτυο περισσότερο προσβάσιμο για πολλούς πολίτες και θα παρέχει στις τοπικές κοινότητες, τις βιβλιοθήκες και άλλους δημόσιους φορείς, την ευκαιρία να προωθήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες τους. Θα μπορούσε ακόμη και να δημιουργήσει έναν ενάρετο κύκλο επενδύσεων» δήλωσε ο ο υπουργός Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας των Πληροφοριών της Εσθονίας και προεδρεύων του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, Ούρβε Πάλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, υπό αυτό το πρόγραμμα, οι δήμοι, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να αιτούνται χρηματοδότηση για την εγκατάσταση νέων σημείων ασύρματης πρόσβασης όταν δεν υπάρχει υφιστάμενη παρόμοια ιδιωτική ή δημόσια διαδικτυακή σύνδεση που θα αντιγραφόταν από το νέο σημείο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider