Ενδιαφέρον από Vodafone και Wind για την Cyta Ηellas

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενδιαφέρον από Vodafone και Wind για την Cyta Ηellas

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta Hellas, έχουν εκδηλώσει Vodafone και Wind, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι καθώς η συζήτηση για την πώληση της Cyta Hellas ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2014 η διοίκηση της Vodafone έχει αφήσει να διαφανεί ότι ενδιαφέρεται, το ίδιο και η Wind η οποία μάλιστα είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση.

Το επόμενο βήμα πάντως ανήκει στη διοίκηση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου , η οποία και θα αποφασίσει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους κατά το πρώτο στάδιο της διαδικασίας θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση και θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC), ενώ τα γραφεία Μπερνίτσα (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης (Κύπρος) λειτουργούν ως νομικοί σύμβουλοι.

Πρόσφατα η Cyta γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Όπως έγινε γνωστό η εταιρία κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση άνω των 300.000 συνδρομητών, ιδιωτών και επιχειρήσεων πανελλαδικά.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια αυτών των ετών τα στοιχεία που έχουν ξεχωρίσει τη Cyta Ελλάδος είναι αρκετά. H εταιρεία έχει προσφέρει πρώτη στην ελληνική αγορά τη δυνατότητα συνδυασμού τετραπλών υπηρεσιών (4play), Σταθερής-Κινητής-Internet-Τηλεόρασης, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, έχει εγκαταστήσει 5.500 χλμ. ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς, διαθέτει 26 καταστήματα και πάνω από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα καθώς και δυναμικό τεχνικών εξυπηρέτησης, με μεγάλο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της.

Να σημειωθεί ότι η μητρική έχει προχωρήσει από το 2007 που συστάθηκε η Cyta Ηellas, σε ενέσεις ρευστότητας 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider