Το iOS 11 εξαντλεί την μπαταρία των iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το iOS 11 εξαντλεί την μπαταρία των iPhone

Ένα βασικό μειονέκτημα πέρα από τα διάφορα πλεονεκτήματά του παρουσιάζει το iOS 11 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα κι εγκαταστάθηκε σε εκατομμύρια συσκευές: οι νέες του δυνατότητες εξαντλούν γρηγορότερα την μπαταρία του τηλεφώνου γεγονός που προκάλεσε όχι μόνο συζητήσεις αλλά και παράπονα μεταξύ των πιστών της εταιρείας.

Στις νέες δυνατότητες του μπορούν να συμπεριληφθούν το νέο Control Center, η βελτιωμένη σύνδεση Wi-Fi και Bluetooth, η νέα διάταξη και το αυξομειούμενο μέγεθος του πληκτρολογίου ώστε να χρησιμοποιείται και μόνο με το ένα χέρι, το νέο πρόγραμμα επεξεργασίας και άλλα.

Ωστόσο ο ειδικός στην κινητή τηλεφωνία Wandera ο οποίος συνηθίζει να εγκαθιστά και να τσεκάρει αρκετά γρήγορα τις ενημερώσεις λειτουργικού, παρατήρησε ότι κατά τη δοκιμή των νέων λειτουργιών του iOS 11, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής πέφτει κατακόρυφα.

«Εξετάσαμε 50.000 μέτριες και αυξημένες χρήσεις των iPhone και iPad που είχαν και τα δύο λειτουργικά (iOS 10 και iOS 11) για να συγκρίνουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας» ανέφερε η ομάδα του σε μια δημοσίευση.

«Αν υποθέσουμε ότι η ίδια συσκευή ξεκίνησε με την μπαταρία στο 100%, το παρακάτω γράφημα δείχνει πόσο καιρό χρειάζεται για να φτάσει στο 0% για κάθε μια από τις δύο εκδόσεις. Σύμφωνα με την τρέχουσα εκτίμηση είναι 240 λεπτά για iOS 10 και 96 λεπτά για το iOS 11. Με άλλα λόγια, το ποσοστό εξάντλησης της μπαταρίας για το iOS 10 είναι 0,006958% ανά δευτερόλεπτο και για το iOS 11 είναι 0,01739% ανά δευτερόλεπτο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αν και η ομάδα δεν δηλώνει σίγουρη για τους παραπάνω αριθμούς αφού οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν μόνο μέσα σε τρεις ημέρες, η πρώτη εντύπωση δεν είναι καλή.

Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ενημέρωση θα έπρεπε να έχει θετικότερες επιδόσεις στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας μοιάζει να συμβαίνει το αντίθετο.

Ο Wandera μάλιστα συμβουλεύει τους χρήστες οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν όλα τα νέα χαρακτηριστικά ταυτόχρονα αν παρατηρήσουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας να μειωνεται να περιορίσουν τις εφαρμογές που παραμένουν ανοιχτές στο παρασκήνιο δαπανώντας την ενέργεια του τηλεφώνου ακόμα κι όταν είναι κλειδωμένο.

Αν κι αυτή η λύση δεν βελτιώσει την κατάσταση και η μπαταρία κινείται συνεχώς πτωτικά τότε θα πρέπει να επιλέξουν την λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μέχρι τουλάχιστον η εταιρεία να αναβαθμίσει το λογισμικό λύνοντας το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.