Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed

Τι πρέπει να ξέρετε για το iOS 11

Τι πρέπει να ξέρετε για το iOS 11 - Κεντρική Εικόνα/Video

Οι φήμες για το τι θα περιλαμβάνει το νέο λειτουργικό iOS ήταν πολλές, όπως άλλωστε και για κάθε προϊόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει η εταιρεία.

Όπως αποδεικνύεται μάλιστα η Apple αποφάσισε να μην απογοητεύσει το κοινό της. Το νέο iOS έχει μια σειρά από καινούργια χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη ή και πιο ενδιαφέρουσα. Κάποια από αυτά όμως είναι καλά κρυμμένα και δεν θα μπορέσετε να τα εντοπίσετε εύκολα μετά την ενημέρωση του τηλεφώνου σας. 

Παρακάτω ακολουθούν τα βασικότερα εξ’ αυτών.

Νέα χαρακτηριστικά στα μηνύματα

Στην νέα εφαρμογή μηνυμάτων του iOS 10 υπήρχε η επιλογή του «bubble effect» μέσω ης οποίας μπορούσατε να μεγαλώσετε το κείμενό σας και να το κάνετε να κουνιέται. 

Στη νέα ενημερωμένη έκδοση υπάρχουν δύο αντίστοιχες επιλογές ή ονόματι «echo» και «spotlight», οι οποίες κάνουν τα μηνύματά σας να επαναλαμβάνονται όπως η ηχώ ή να εμπλουτίζονται με μια δέσμη φωτός – σε περίπτωση που χρειάζεται να τραβήξετε την προσοχή κάποιου. 

Επιπλέον αν δεν θέλετε να συνομιλήσετε με κάποιον υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμόσετε την σίγαση για συγκεκριμένες συνομιλίες. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των chat στα οποία μπορεί να προστεθούμε και να μην σταματούν να χτυπούν τα μηνύματα χαλώντας ακόμα και τον ύπνο μας, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποδεικνύεται σωτήριο. 

Πληκτρολογήστε με το ένα χέρι

Πράγματι είναι πολύ δύσκολο να πληκτρολογήσει κανείς κάτι στο τηλέφωνό του χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι. Παρόλα αυτά η σύνθετη καθημερινότητά μας το απαιτεί συχνά. Αυτή τη φορά η Apple συνειδητοποίησε ότι χρειαζόμαστε το δεύτερο χέρι για να πιούμε για παράδειγμα τον καφέ μας ενόσω πληκτρολογούμε. 

Για να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο με το ένα χέρι, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στην οθόνη και να πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο με την υδρόγειο σφαίρα που εμφανίζει και τα emoji. Έτσι θα εμφανιστούν τρία νέα εικονίδια και η οθόνη σας θα αποκτήσει τα περίπου 3/4 του κανονικού μεγέθους της. Πλέον θα είναι πολύ ευκολότερο να φτάσετε σε όλα τα κουμπιά του τηλεφώνου σας με μόνο ένα χέρι κρατώντας το δεύτερο ελεύθερο. 

Περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Υπάρχουν πολλές καταστάσεις κατά τις οποίες μπορεί να χρειαστούμε βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την αστυνομία. Ευτυχώς, το iOS 11, μας δινει μια ακόμα επιλογή για να προστατευτούμε και η επιπρόσθετη ασφάλεια δεν μπορεί παρά να είναι ευπρόσεκτη. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί ενεργοποίησης του iPhone πέντε φορές επαναλαμβανόμενα και γρήγορα. Τότε το τηλέφωνό σας θα κλειδώσει και θα εμφανίσει μια συντόμευση για να επικοινωνήσετε με την αστυνομία σέρνοντας απλά το δάκτυλό σας στην οθόνη. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί στην αστυνομία η ακριβής τοποθεσία σας ώστε να μπορέσει να έρθει όπου είστε το συντομότερο δυνατό και να σας βοηθήσει. Επιπλέον το σβήσιμο του τηλεφώνου σταματά τους κλέφτες ή τους επιτιθέμενους να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό σας για να μιλήσουν στην αστυνομία ή να καλέσουν κάποιον άλλο.

Παρακολούθηση πτήσης

Μπορεί να μην είναι άκρως απαραίτητη αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστική. Τo νέο λειτουργικό επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να γίνει ο ιχνηλάτης της πτήσης σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον αριθμό πτήσης στη διεύθυνση του Safari και να σας δείξει την πορεία της πτήσης σας πάνω στο χάρτη σε πραγματικό χρόνο, όσα σύννεφα και να έχει αποκάτω σας.

Best of Internet