H Google εξαγόρασε τμήμα της HTC έναντι 1,1 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Google εξαγόρασε τμήμα της HTC έναντι 1,1 δισ. δολάρια

Η Google πραγματοποίησε μία ακόμη μεγάλη αγορά σε hardware κινητών, αποκτώντας μέρος της ομάδας κινητής τηλεφωνίας της HTC για 1,1 δισ. δολάρια.

«Αυτοί οι μελλοντικοί συνάδελφοι της Google είναι εκπληκτικοί άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ήδη συνεργαστεί στενά στα smartphones Pixel και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί ως μία ομάδα», έγραψε σε blog o Ρικ Όστερλο, υπεύθυνος hardware της Google. «Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια μη αποκλειστική άδεια για πνευματική ιδιοκτησία της HTC».

Ο Πίτερ Σεν, οικονομικός διευθυντής της ταϊβανέζικης HTC, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξακολουθήσει να απασχολεί περισσότερα από 2.000 άτομα στον τομέα έρευνας και σχεδιασμού μετά το πέρας της συμφωνίας, από περίπου από περίπου 4.000, σύμφωνα με τους New York Times.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, η HTC θα συνεχίσει με τη δική της επιχείρηση κινητών, ακόμη και μετά την αποστολή ενός μεγάλου μέρους του προσωπικού της στη Google. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τσερ Ουάνγκ, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή θα «εξασφαλίσει τη συνεχή καινοτομία στα κινητά της HTC και την εικονική πραγματικότητα της Vive». Μάλιστα η HTC ήδη ετοιμάζει το επόμενο smartphone-ναυαρχίδα της.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη αγορά της Google που αφορά κατασκευαστή smartphone. Πριν από έξι χρόνια είναι ανακοινώσει εξαγορά της Motorola Mobility ύψους 12,5 δισ. δολαρίων. Τον Ιανουάριο του 2014, ωστόσο, η Google είχε αλλάξει γνώμη και ξεπούλησε τη Motorola στη Lenovo για ένα κλάσμα του ποσού που είχε αρχικά καταβάλει.

Μετά το αποτυχημένο πείραμα με τη Motorola, η Google συνέχισε με το πρόγραμμα Nexus, συνεργαζόμενη με κατασκευαστές smartphone για να κυκλοφορήσει συσκευές με λειτουργικό Android. Πέρυσι έδειξε ότι έχει πάρει την υπόθεση hardware στα σοβαρά με το ντεμπούτο των smartphone Pixel και Pixel XL, το Google Home και το Google Wifi. Η HTC είχε κατασκευάσει και τα δύο Pixel για λογαριασμό της Google η οποία τα είχε σχεδιάσει και τα διέθεσε ως δικές της συσκευές.

Τα επόμενα προϊόντα της Google, που θα παρουσιαστούν στις 4 Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, είναι τα Pixel 2 (από την HTC), Pixel 2 XL (από την LG), Google Home Mini και Pixelbook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider