H Samsung θέλει να βγάλει κινητό που διπλώνει (vids)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Samsung θέλει να βγάλει κινητό που διπλώνει (vids)

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την παρουσίαση του Galaxy Note 8 και η Samsung έχει αρχίσει ήδη να κάνει «φασαρία» για το επόμενο μοντέλο της σειράς που θα κυκλοφορήσει το 2018. Φασαρία πλήρως δικαιολογημένη αν αναλογιστεί κανείς πως η κορεάτικη εταιρεία θέλει το επόμενο Galaxy Note να… διπλώνει.

Και αυτά τα σχέδια της εταιρείας δεν προέρχονται από ανώνυμες πηγές αλλά από τον πρόεδρο κινητής της Samsung που δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει το 2018 να κυκλοφορήσει το πρώτο smartphone που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία εύκαμπτης οθόνης OLED που έχει αναπτύξει.

Βέβαια το στέλεχος της νοτιοκορετάτικης εταιρείας είπε πως θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια ζητήματα για να γίνει αυτό. «Ως επικεφαλής της μονάδας μπορώ να πω ότι ο στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε της συσκευή που διπλώνει του χρόνου. Όταν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα τότε σίγουρα θα κυκλοφορήσουμε το προϊόν», δήλωσε.

Οι αναλυτές θεωρούν πάντως πως η μαζική παραγωγή ενός κινητού που διπλώνει με κορυφαία χαρακτηριστικά και λεπτό περίβλημα θα αργήσει. Το ερώτημα πότε η Samsung θα κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό που διπλώνει είναι αρκετά παλιό και συγκεκριμένα από το 2013. Τότε η εταιρεία είχε παρουσιάσει μια συσκευή-πρωτότυπο που διέθετε εύκαμπτη οθόνη, με την ονομασία Youm.

H Samsung δεν είναι η μόνη εταιρεία που «κυνηγάει» την συγκεκριμένη τεχνολογία. Η επίσης νοτιοκορεάτικη εταιρεία LG έβγαλε πατέντες για ένα τάμπλετ που διπλώνει και παρουσίασε ένα δείγμα νωρίτερα φέτος που διπλωμένο έμοιαζε με κινητό και απλωμένο λειτουργούσε ως τάμπλετ. Η κινέζικη Lenovo παρουσίασε το Folio, ένα παρόμοιο τάμπλετ με οθόνη 7,8 ιντσών που δίπλωνε και γινόταν κινητό με οθόνη 5,5 ιντσών. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες δεν ανακοίνωσαν πότε αυτές οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στην μαζική αγορά.

Για χρόνια η ιδέα μιας συσκευής που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και ως κινητό και και ως tablet είναι κάτι σαν το «ιερό δισκοπότηρο» της τεχνολογίας των smartphones. Αυτό που μένει να φανεί είναι το πιο θα καταφέρει να βρει πρώτος αυτό το «δισκοπότηρο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider