Κάντε κράτηση πτήσεων μέσω... Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάντε κράτηση πτήσεων μέσω... Google

Ένα νέο εργαλείο για τον σχεδιασμό των ταξιδιών σας φέρνει και στην Ελλάδα η Google. Ο λόγος για το Google Flights, την υπηρεσία της ετιαρείας που σας επιτρέπει να αναζητάτε πτήσεις και να κλείνετε διαδικτυακά αεροπορικά εισιτήρια μέσω της Google.

Αν και η υπηρεσία έχει ξεκινήσει στην Αμερική εδω και έξι χρόνια στην Ελλάδα έγινε διαθέσιμη πρόσφατα.

Μέσω αυτής, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα την καλύτερη δυνατή πτήση και να προχωρήσει σε κράτηση μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών (η υπηρεσία δεν διαθέτει δική της μηχανή κρατήσεων, αφού επιλέξει ο χρήστης την πτήση που επιθυμεί μεταφέρεται στον ιστότοπο του παρόχου ή της αεροπορικής εταιρείας προκειμένου να προχωρήσει την κράτηση).

Ειδοποιός διαφορά της εν λόγω υπηρεσίας είναι ότι σας δίνει την δυνατότητα να αναζητήσετε πτήσεις και με διαφορετικά κριτήρια από αυτά της ημερομηνίας. Έτσι μπορεί κάποιος να εντοπίσει τις καλύτερες τιμές, σε ημερομηνίες που βολεύουν, ενώ παράλληλα βλέπει και λεπτομέρεις όπως ο διαθέσιμος χώρος μεταξύ των καθισμάτων, αυτός δηλαδή που έχει ο επιβάτης για τα πόδια του, αν υπάρχει wi-fi ή πρίζα και άλλα. Μπορεί να δει ακόμα και το ιστορικό της εταιρείας – αν δηλαδή η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζει συχνές καθυστερήσεις.

Επιπλέον, το google flights δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να εντοπίσει εναλλακτικά αεροδρόμια για τον προορισμό του με το μικρότερο δυνατό κόστος ενώ για πρώτη φορά θα παρέχεται ενημέρωση για το πότε θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων και πόσο.

Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη άνοδο των online κρατήσεων αλλά και την συνεχώς αυξανόμενη τάση σχεδιασμού ενός ταξιδιού μέσω του διαδικτύου - καθημερινά γίνονται εκατομμύρια αναζητήσεις για ταξίδια ενώ υπολογίζεται ότι το 70% των ανθρώπων σχεδιάζουν το ταξίδι τους μέσω Internet– η Google αποφάσισε να εγκαινιάσει την υπηρεσία της στην Ελλάδα διευκολύνοντας τους εγχώριους ταξιδιώτες να ανοίξουν τα φτερά τους για αλλού.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας με το Google Fligths έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει τους καλύτερους συνδυασμούς πτήσεων για μείωση του κόστους ιδίως για τους προορισμούς που δεν διαθέτουν απευθείας συνδέσεις.

Από την στιγμή που ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία στην Αμερική ήρθε σε άμεσο ανταγωνισμό με επιτυχημένα ονόματα του ταξιδιού όπως Expedia, Orbitz, Kayak.com και άλλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider