Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)

Πολλά έχουν λεχθεί σχετικά με το νέο iPhone 8 που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στο μεγάλο event της 12ης Σεπτεμβρίου. Αυτό που ισχυρίζονται όμως οι περισσότεροι είναι πως το νέο δημιούργημα της Apple αναμένεται να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και σκεφτόμαστε το έξυπνο τηλέφωνό μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, από δημοσιογράφους και αναλυτές, έχουμε σχηματίσει μια αρκετά καλή ιδέα για το τι θα εισάγει η νέα high-end συσκευή της Apple κι όπως φαίνεται μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το iPhone που κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας.

Οθόνη χωρίς όρια

Το νέο iPhone θα έχει μια μεγαλύτερη οθόνη, η οποία θα καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου, εξαφανίζοντας το πλαίσιο που υπάρχει σήμερα περιμετρικά της οθόνης. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τα σύγχρονα μοντέλα άλλων μεγάλων εταιρειών όπως Essential, Samsung και LG. Με τον τρόπο αυτό η Apple θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν μια μεγαλύτερη οθόνη χωρίς να μεγαλώσει κι άλλο το μέγεθος του ίδιου του τηλεφώνου καθιστώντας το δυσλειτουργικό.

Εξαιτίας αυτής της κατάργησης θα υπάρξει κι άλλη μια μεγάλη αλλαγή στο τηλέφωνο. Η Apple θα αφαιρέσει τελείως το home button στο iPhone 8, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγές από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και πολλούς τεχνολογικούς αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου και του Rod Hall της JPMorgan.

Αντ 'αυτού, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες χειρονομίες για να επιστρέψουν στην αρχική οθόνη ή να μεταβούν μεταξύ των εφαρμογών.

«Τίτλοι τέλους» για το home button

Το home button βέβαια είναι αυτό στο οποίο η εταιρεία ενσωματώνει το Touch ID, το δαχτυλικό αποτύπωμα με τη χρήση του οποίου πραγματοποιούνται με ασφάλεια πολλές λειτουργίες του κινητού. Κατ' επέκταση κι αφού θα αφαιρεθεί το home button από την μπροστινή οθόνη, είτε θα μεταφερθεί στο πίσω μέρος του τηλεφώνου είτε θα ενσωματωθεί μια εντελώς νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τέτοιου είδους λειτουργίες.


Συνεπώς, θα πρέπει να αναθεωρήσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Μέχρι σήμερα χρειαζόταν απλά να πατήσετε το home button για να επιστρέψετε στη κύρια οθόνη η οποία εμφανίζει κι όλες σας τις εφαρμογές. Πώς θα γίνετε από εδώ και στο εξής αυτό, μόνο η Αpple μπορεί να μας πει.

Ξεκλείδωμα τηλεφώνου χωρίς δακτυλικό αποτύπωμα

Χωρίς όμως home button πώς θα ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας; Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο τηλέφωνο θα περιλαμβάνει αισθητήρες 3-D που θα μπορούν να ανιχνεύσουν το πρόσωπο ενός χρήστη και να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο του αυτοστιγμής.

Αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να πληκτρολογείτε έναν κωδικό πρόσβασης ή να βάζετε δακτυλικό αποτύπωμα. Η Samsung, η οποία εφάρμοσε μια παρόμοια τεχνολογία ξεκινώντας από το Galaxy S8 ήταν σίγουρα γρήγορη αλλά ο σαρωτής προσώπου μορούσε να εξαπατηθεί με μια φωτογραφία του χρήστη του τηλεφώνου. Γι' αυτό το λόγο και η Apple θα πρέπει να εξηγήσει τα σχετικά με την ασφάλεια. Στην περίπτωση του Samsung οι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν τον ανιχνευτή ίριδας. Ο νέος αισθητήρας 3-D της Apple, σύμφωνα με πληροφορίες του Largan Precision, θα μπορέσει να καλύψει αυτό το κενό ασφαλείας.

Η επαυξημένη πραγματικότητα μπαίνει στην καθημερινότητά μας

Η επαυξημένη πραγματικότητα, γνωστή κι ως AR, μπορεί να ακούγεται ξένη αλλά σύντομα θα γίνει απαραίτητη σε κάθε «νοικοκυριό».

Σκεφτείτε το ως εξής: Η επαυξημένη πραγματικότητα σας επιτρέπει να εισάγετε πράγματα του ψηφιακού κόσμου στον πραγματικό. Για παράδειγμα αν είστε σε ένα εστιατόριο και δεν μπορείτε να φανταστείτε πως θα μοιάζει το φαγητό που θέλετε να παραγγείλετε θα μπορείτε να στρέφετε το κινητό σας στο μενού και να εμφανίζονται στο κινητό σας τρισδιάστατες εικόνες από κάθε γεύμα. Ή όπως μας έδειξε η Ikea, να τοποθετήσετε τα έπιπλά της σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας με την βοήθεια του κινητού σας για να δείτε αν ταιριάζουν στο χώρο σας.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν επιστημονική φαντασία, σύντομα θα γίνουν κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Το κουτί επαυξημένης πραγματικότητας της Apple θα περιλαμβάνει ένα σύνολο εργαλείων τα οποία οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν ήδη για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εφαρμογές που θα λανσαριστούν αυτό το φθινόπωρο σε εκατομμύρια iPhone. Το iPhone 8 σίγουρα θα επωφεληθεί από τη νέα τεχνολογία, κυρίως χάρη στις προηγμένες κάμερες.

Όχι πια καλώδια

Μπορεί η Apple να έχει καθυστερήσει στο παιχνίδι της ασύρματης φόρτισης από εδώ και στο εξής όμως όλα τα νέα μοντέλα της θα αποκτήσουν την συγκεκριμένη δυνατότητα, σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo της KGI Securities. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται αν προσπαθείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με ένα καλώδια στο σκοτάδι αλλά να το αφήνετε σε μια βάση φόρτισης και έτσι απλά να γεμίζετε την μπαταρία του.

Μέχρι στιγμής η υιοθέτηση της ασύρματης φόρτισης υπήρξε αργή και μπορεί να υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες η σύνδεση όμως του τηλεφώνου με καλώδιο είναι σίγουρα γρηγορότερα. Η Apple μπορεί να έχει εργαστεί για να βελτιώσει το εν λόγω μειονέκτημα και μιας και πολλοί είναι εκείνοι που υιοθετούν τις τεχνολογίες του τεχνολογικού κολοσσού μπορεί να δούμε ασύρματους φορτιστές παντού, από καφετέριες μέχρι ξενοδοχεία.

Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)
Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)
Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)
Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)
Το iPhone 8 αλλάζει τα δεδομένα στα smartphone (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider