Έσπασε το φράγμα του 1 Gigabit στο ασύρματο Internet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το φράγμα του 1 Gigabit στο ασύρματο Internet

Νέο ρεκόρ στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πέτυχαν η Verizon, η Ericsson και η Qualcomm Technologies Inc., καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία κατάφεραν κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο Internet αν αναλογιστεί κανείς ότι οι σημερινές VDSL συνδέσεις προσφέρουν ταχύτητες έως και 50 Megabit ανά δευτερόλεπτο, είναι δηλαδή 20 φορές πιο αργές. Μάλιστα, η ταχύτητα του 1 Gigabit επετεύχθη μέσω ασύρματων δικτύων, γεγονός που σημαίνει ότι η πρόσβαση στο υπερ-γρήγορο Internet γίνεται και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Όπως ανέφεραν οι εταιρείες, οι ταχύτητες αυτές, οι οποίες επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια εργαστηριακής δοκιμής της Ericsson, αποτελούν κομμάτι της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας LTE.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση, ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε η «υπερηχητική» αυτή ταχύτητα καταστά δυνατή την παροχή εμπειριών της τάξης του 1 Gigabit σε περισσότερους πελάτες, ενώ παράλληλα θα οδηγήσουν σε νέες καινοτομίες ασύρματης τεχνολογίας.

Η Nicola Palmer, Chief Network Officer της Verizon Wireless, δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά η Verizon πρωτοπορεί στην τεχνολογία, προωθώντας καινοτομίες προς όφελος των πελατών μας. Το σημερινό επίτευγμα δείχνει ότι, αν και η Verizon έχει υλοποιήσει για τους πελάτες της τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σε πραγματικό περιβάλλον, εξακολουθεί να έχει το βλέμμα στραμμένο προς τις μελλοντικές ανάγκες τους.»

Ο Fredrik Jejdling, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Business Area Networks της Ericsson, δήλωσε: «Η Ericsson εργάζεται σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του τελικού χρήστη και την ανάπτυξη νέας λειτουργικότητας και εξέλιξης με μεγαλύτερη αποδοτικότητα φάσματος LTE. Η επίτευξη ταχύτητας 1,07 Gbps σε συνεργασία με την Verizon και την Qualcomm Technologies με χρήση εμπορικά διαθέσιμου chipset αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον δρόμο προς το 5G.»

Ο Mike Finley, Senior Vice President και Πρόεδρος της Qualcomm Βόρειας Αμερικής, Qualcomm Technologies Inc., δηλώνει: «Η Qualcomm Technologies ήταν πάντα πρωτοπόρος στην προώθηση της τεχνολογίας Gigabit LTE στον κλάδο. Η συνεργασία μας με την Verizon και την Ericsson μας επέτρεψε να υπερβούμε για πρώτη φορά το όριο ταχύτητας του 1 Gigabit με το μόντεμ μας Snapdragon X20 LTE. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο στον δρόμο προς το 5G το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση της μέσης ταχύτητας για όλους τους χρήστες και θα οδηγήσει σε νέες, συναρπαστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider