Σε «ξενοδοχειακό» κολοσσό εξελίσσεται η Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «ξενοδοχειακό» κολοσσό εξελίσσεται η Airbnb

Στο νέο ορόσημο των 4 εκατ. καταλυμάτων παγκοσμίως κατάφερε να φτάσει η Airbnb, η πλατφόρμα διαμοιρασμού που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις ξενοδόχων και φορέων του τουρισμού κι έχει ταυτόχρονα αγαπηθεί από πάρα πολλούς ταξιδιώτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο πλέον προσφέρει επιλογές σε 191 χώρες και ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων που είναι εγγεγραμμένα σε αυτή ξεπερνά τον συνολικό αριθμό δωματίων που προσφέρουν οι πέντε μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες μαζί.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η μεγαλύτερη αγορά της Airbnb με 660.000 καταχωρήσεις ενώ ακολουθεί η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ενδεικτικό του μεγέθους της και της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορείας της είναι και ο αριθμός των καταλυμάτων που διαθέτει στην Αμερικανική Ήπειρο ο οποίος την κατατάσσει στην πέμπτη θέση μεταξύ των κορυφαίων ξενοδοχειακών brand της χώρας.

Πέρα όμως από τους εγγεγραμμένους χρήστες που διαθέτουν το σπίτι τους και εκείνους που επιλέγουν τη διαμονή τους από την εφαρμογή, η Airbnb παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό και μια αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που χρησιμοποιούν το Instant Book, μια λειτουργία που εντάχθηκε για πρώτη φορά το 2010 και επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν άμεσα κράτηση με ένα κλικ.

Προσφάτως μάλιστα, στις 5 Αυγούστου, η επιτυχημένη startup είχε την πιο μεγάλη της νύχτα όταν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα διανυκτέρευσαν στον προορισμό που επισκέπτοντας χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται αυτή τη στιγμή για την startup με την δεύτερη μεγαλύτερη αποτίμηση. Παρά τα νομικά προβλήματα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η εταιρεία προχώρησε σε έναν επιτυχημένο γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων το Μάρτιο, κίνηση που ώθησε την αποτίμησή της στα 31 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider