Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed

10 αστεία πράγματα που μπορείς να αναζητήσεις στο Google

10 αστεία πράγματα που μπορείς να αναζητήσεις στο Google - Κεντρική Εικόνα/Video

Πασχαλινά αυγά, αστείες εικόνες, διάφορα doodles για ξεχωριστές περιστάσεις και άλλα περίεργα widgets εμφανίζονται καθημερινά μπροστά μας στην μηχανή αναζήτησης της Google. Κάποια από αυτά όμως βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη» περιμένοντας τους χρήστες να πληκτρολογήσουν τις μαγικές λέξεις για να δουν τα ξεχωριστά, άλλοτε αστεία, αποτελέσματα…

Είναι έξυπνα; Κάποια από αυτά ναι κάποια άλλα όχι. Είναι χρήσιμα; Τα περισσότερα εξ αυτών όχι. Παρόλα αυτά είναι αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα όταν έχεις περάσει αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου. Τι μπορείτε να πληκτρολογήσετε λοιπόν τις ώρες που πλήττεται μπροστά από την οθόνη αλλά δεν μπορείτε να στρέψετε την προσοχή σας αλλού; Τα περισσότερα εξ αυτών λειτουργούν Καλή διασκέδαση!

1 - Κολοτούμπα

Μπορεί να είναι παλιό αλλά εξακολουθεί να είναι καλό. Πληκτρολογώντας «do a barrel roll» or «z or r twice» θα δείτε την σελίδα να περιστρέφεται 360 μοίρες. Γιατί; Χωρίς λόγο φυσικά. Και οι δύο φράσεις είναι μια αναφορά στο παιχνίδι Star Fox στο οποίο έπρεπε να χτυπήσεις το Z ή R δύο φορές ώστε να γυρίσεις τον μαχητή σου δεξιά ή αριστερά.

2 - Στράβωσε το

Πληκτρολογώντας «askew» στο Google ολόκληρη τη σελίδα μπαίνει σε κεκλιμένη γωνία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα ίδια αποτελέσματα έχει κανείς και με το «tilt», αλλά κατά τις δικές μας δοκιμές δεν έπιασε.

3 - Βγαλμένο από το Star Wars

Σκεφτήκατε ποτέ καθώς διαβάζετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας στο Google να βλέπετε τη σελίδα να κατεβαίνει σαν να παρακολουθείτε τους τίτλους του Star Wars;

Ούτε εμείς, αλλά μόλις το μάθαμε, το εφαρμόσαμε πληκτρολογώντας «a long time ago in a galaxy far, far away».

4 - Κι όμως αναβοσβήνει

Πληκτρολογώντας “<blink>” κατά την αναζήτηση όπου είναι γραμμένη η λέξη blink συνεχίζει να αναβοσβήνει.

5 - Ταξίδι πίσω στο χρόνο

Θέλετε να νιώσετε σαν να αναζητούσατε κάτι στο Google όταν αυτό πρωτοεμφανίστηκε στο open web, δηλαδή το 1998? Η αισθητική μπορεί να φαίνεται πανομοιότυπη αλλά σχεδιαστικά υπάρχει μεγάλη εξέλιξη. Πληκτρολογώντας λοιπόν «google in 1998» μπορείτε να κάνετε μια αναδρομή στην ρετρό μηχανή αναζήτησης.

6 – Τα παιδία παίζει

Βαριέστε στη δουλειά και στο μόνο που έχετε ελεύθερη πρόσβαση είναι η μηχανή αναζήτησης του Google; Δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε «Zerg rush» στο πλαίσιο αναζήτησης. Με το που πατήσετε enter προετοιμαστείτε για ανεξέλεγκτα «o» τα οποία θα προσπαθήσουν να «φάνε» τη σελίδα σας. Στην ουσία το Zerg Rush ήταν μια τακτική στο παιχνίδι στρατηγικής StarCraft του 1998, κατά το οποίο ο παίκτης έστελνε εκατοντάδες φθηνές μονάδες χαμηλής απόδοσης και επιπέδου για να συντρίψουν έναν αντίπαλο.

6 - Atari breakout

Για όσους έζησαν ή λησμονούν το Atari υπάρχει τρόπος να γυρίσουν το χρόνο πίσω στον υπολογιστή τους. Πληκτρολογήστε «atari breakout» στην αναζήτηση εικόνων του Google και αυτόματα θα ξεκινήσετε να σπάτε τούβλα, όπως παλιά…

7 - Super Mario Bros

Ένα κοινό τρικ που γνωρίζετε είναι πως στην αναζήτηση Super Mario Bros, το ερωτηματικό, η χαρακτηριστική εικόνα του αρχικού παιχνιδιού του 1985, η οποία εμφανίζεται στα δεξιά σας, αναβοσβήνει. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως μπορείτε να πατήσετε πάνω στο συγκεκριμένο ερωτηματικό και να συλλέξετε κέρματα όπως περίπου συμβαίνει και στο παιχνίδι. Μπορείτε να τα κάνετε κάτι; Όχι αλλά στις ώρες της μεγάλης πλήξης ακόμα κι αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο.

8 - Ρίξε ένα κέρμα

Είναι συχνό φαινόμενo, στις ώρες των μεγάλων διλημμάτων, όπου κανείς δεν μπορεί να πάρει μιαν απόφαση, να πέφτει στο τραπέζι η ιδέα «ρίξε ένα κέρμα». Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κέρμα δεν υπάρχει; Το Google μας δίνει τη λύση. Μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε «flip a coin» και το Google Θα ρίξει το κέρμα για εσάς.

9 – Ρίξε το ζάρι

Για τις περιπτώσεις, δε, που οι επιλογές είναι περισσότερες από μια και χρειάζεστε ζάρι κι όχι κέρμα, το Google προσφέρει κι αυτή τη δυνατότητα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε «Roll a die»

10- Θερμιδομετρητής

Αν είστε σε δίαιτα, ή απλώς θέλετε να συγκρίνετε τα τρόφιμα που θα καταναλώσετε μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση τύπου : oranges vs apples ((δηλαδή πορτοκάλια εναντίων μήλων). Το Google ευθύς αμέσως θα σας απαριθμήσει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά του καθενός…

Να σημειώσουμε πως όλες οι εντολές λειτουργούν στον Google Chrome από υπολογιστή και μερικές εξ αυτών πιάνουν και σε smartphones.

Best of Internet