Δρανδάκης: Τo Taxibeat γίνεται Beat και μεγαλώνει

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δρανδάκης: Τo Taxibeat γίνεται Beat και μεγαλώνει

«Αυτή είναι η ημέρα που περίμενα εδώ και 2,5 χρόνια». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά ο επικεφαλής του Βeat Νίκος Δρανδάκης το μήνυμα του στο Facebook με το οποίο παρουσιάζει την νέα έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής κλήσης ταξί που ξεκίνησε ο ίδιος, επεκτάθηκε σε άλλες χώρες και εντέλει εξαγοράστηκε από τον γερμανικό κολοσσό της Daimler.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η απόφαση για την μετατροπή του Taxibeat σε Beat είχε παρθεί στις αρχές του 2015, αλλά η μετάβαση άργησε λόγω πολλών εξελίξεων και κυρίως λόγω των διαπραγματεύσεων με την Daimler. Η νέα ταυτότητα του Beat προωθείται ήδη στην Λίμα του Περού, ενώ μεγάλη καμπάνια ετοιμάζεται και για την Αθήνα από τον Σεπτέμβρη. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Δρανδάκης, η εφαρμογή θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις μέσα στους επόμενους δύο με τέσσερις μήνες. «Έχουμε πολλές εκπλήξεις σε αυτό το πεδίο», γράφει στο μήνυμα του ο CEO του Beat.

Η νέα ταυτότητα του Taxibeat

Για την δημιουργία της νέας ταυτότητας του Beat η εταιρεία συνεργάστηκε με το DesignStudio. «Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχουμε πάρει», σημειώνει ο κ. Δρανδάκης.

Από την αλλαγή του ονόματος αλλά και από τον νέο σχεδιασμό φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Beat στο μέλλον δεν θα είναι απλά μια υπηρεσία κλήσης ταξί, αλλά θα αφορά πολλές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ζωή και τη μετακίνηση στην πόλη.

«Οι εφαρμογές κλήσης ταξί έχουν γίνει συνήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που έκανε πιο εύκολη την μετακίνηση – όμως οι εφαρμογές αυτές μπορούν να προσφέρουν και μια παρόμοια εμπειρία, μια που επικεντρώνεται στην μετακίνηση και την μεταφορά μέσα στην πόλη. Δουλέψαμε στενά με την Beat για να μεταφέρουμε το αφήγημα από την μετακίνηση στις πιθανότητες με την υπόθεση “Ανοιχτές Πόλεις”», αναφέρει η DesignStudio στην παρουσίαση του νέου Beat.

Ο ιδρυτής και CEO του Beat, δεν έχει κρύψει στο παρελθόν ότι θέλει η εφαρμογή του να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν να κάνουν απλά με τα ταξί, ήδη εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει η υπηρεσία Box για την μεταφορά δεμάτων μέσα στην πόλη.

Ο κ. Δρανδάκης αφήνει, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον καταλήγοντας στο μήνυμα του: «Είμαι σίγουρος ότι φτιάχνουμε κάτι μεγάλο εδώ, μεγαλύτερο από το σύνολο των μερών του. Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε το ταξίδι σαν να ήταν η πρώτη ημέρα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider