«Πονοκέφαλο» προκαλεί σεξιστικό μανιφέστο στην Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πονοκέφαλο» προκαλεί σεξιστικό μανιφέστο στην Google

Στο επίκεντρο της –αρνητικής– επικαιρότητας βρίσκεται η Google, μετά το 10σέλιδο μανιφέστο που κυκλοφόρησε στην κορυφαία εταιρεία της Silicon Valley ένας από τους μηχανικούς της, υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες δεν έχουν τις «βιολογικές προδιαγραφές» για να διαπρέψουν στον τεχνολογικό κλάδο.

Δυναμιτίζοντας τις προσπάθειες του διαδικτυακού κολοσσού να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών στο προσωπικό του, ο μηχανικός λογισμικού συνέταξε μια «πύρινη» επιστολή στην οποία υποστηρίζει με… επιχειρήματα γιατί οι γυναίκες δεν «κάνουν» για την τεχνολογία, «δικαιολογώντας» έτσι το χαμηλό ποσοστό γυναικών για τον οποίο έχει επανειλημμένα δεχθεί κριτική η Google.

Ισχυρίζεται, για παράδειγμα, ότι οι άντρες έχουν υψηλότερες φιλοδοξίες για καριέρα, ενώ οι γυναίκες είναι ευάλωτες στο στρες λόγω των «διαταραχών άγχους» που αντιμετωπίζουν. Αυτός είναι ο λόγος που το ποσοστό των γυναικών σε επαγγέλματα υψηλού στρες είναι μειωμένο, υποστηρίζει.

Η επιστολή κυκλοφορεί αρκετό καιρό στους κόλπους της Google αλλά μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας. Από τότε, η διοίκηση της διαδικτυακής εταιρείας τρέχουν και δεν φθάνουν, κάνοντας τη μία πυροσβεστική δήλωση μετά την άλλη. Το Σαββατοκύριακο, η αντιπρόεδρος σε θέματα Διαφορετικότητας Ντανιέλ Μπράουν και ο αντιπρόεδρος Μηχανικής Άρι Μπάλογκ καταδίκασαν το περιεχόμενο της επιστολής. Ο Μπράουν χαρακτηρίζει τα στερεότυπα «εξαιρετικά επιβλαβή».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως, είχε ήδη ξεσπάσει «πόλεμος». Η Google, όπως οι περισσότερες εταιρείες της Silicon Valley, παρουσιάζουν σταθερά χαμηλά ποσοστά γυναικών και μη λευκών εργαζομένων. Σύμφωνα με την έκθεση Διαφορετικότητας που δημοσίευσε η εταιρεία τον Ιούνιο, το 69% των εργαζομένων της είναι άντρες, ενώ το 56% είναι λευκοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider