H Microsoft «σκοτώνει» το Windows Phone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Microsoft «σκοτώνει» το Windows Phone

Η Microsoft σταματά την υποστήριξη του Windows Phone 8.1 σήμερα Τρίτη, μόλις τρία χρόνια αφού παρουσίασε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού της για έξυπνα κινητά.

Ο τερματισμός της υποστήριξης σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των Windows Phone και στις εκατομμύρια συσκευές που τρέχουν ακόμα το συγκεκριμένο λογισμικό. Αν και οι περισσότεροι έχουν αποδεχθεί τον «θάνατο» του Windows Phone, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου 80% των κινητών με Windows λειτουργούν με τις εκδόσεις Windows Phone 7, Windows Phone 8 ή Windows Phone 8.1.

Η αναβάθμιση του Windows 8.1 ήταν και η μεγαλύτερη που είχε βγάλει η εταιρεία και περιελάμβανε μεταξύ άλλων και τον ψηφιακό βοηθό Cortana. Αποτελούσε την πιο σημαντική προσπάθεια της Microsoft να ανταγωνιστεί το Android και το iOS της Apple, κάτι το οποίο δεν κατάφερε να κάνει.

Η εταιρεία θα συνεχίζει να υποστηρίζει το Windows Phone 10 αλλά παραμένει άγνωστο το πώς ακριβώς αυτό θα γίνει στο μέλλον. Αν και η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ότι σταματά να ασχολείται με το λογισμικό για κινητά, εδώ και έναν χρόνο έχει σταματήσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για το Windows Phone.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider