Το Netflix μπλοκάρει τις παράνομες συνδέσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Netflix μπλοκάρει τις παράνομες συνδέσεις

Λίγο αφότου το Netflix έγινε διαθέσιμο σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, ανακοινώνοντας ότι θα εκπέμπει από 130 χώρες επιπλέον, αποφάσισε να απαγορεύσει και την «είσοδο» σε όλους εκείνους που μέχρι χθες χρησιμοποιούσαν proxy servers ή VPN συνδέσεις για να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους σειρές και ταινίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το δίκτυο, θα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να εντοπίσει όλους τους συνδρομητές που παρακολουθούν παράνομα τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες από χώρες που δεν είναι διαθέσιμες.

Εισακούοντας τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν εδώ και καιρό εκφράσει την απογοήτευση τους επειδή πολλοί χρήστες παρακολουθούν παράνομα την πνευματική τους ιδιοκτησία, η Netflix θα μπλοκάρει όσους συνδέονται μέσω εικονικών ιδιωτικών συνδέσεων, τις λεγόμενες VPN ή μέσω Proxy server.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες, που η υπηρεσία περιοριζόταν σε πολύ λιγότερες χώρες ήταν ο μόνος τρόπος ώστε χρήστες από άλλες χώρες να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο του δικτύου.

Όσο για το ότι η επέκταση του δικτύου δεν περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό σειρών που προβάλλονται στην Αμερική, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, David Fullagar, σημείωσε ότι σταδιακά θα προσφέρει τον ίδιο κατάλογο ταινιών και σειρών σε όλο τον κόσμο.

Αδιευκρίνιστος έμεινε παρόλα αυτά στην ανακοίνωση ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα επιτευχθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα δώσει έμφαση στις συμφωνίες προστασίας δικαιωμάτων που έχει κάνει με τις εταιρείες παραγωγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Netflix εισήγαγε την υπηρεσία της σε περισσότερες από 130 νέες χώρες την περασμένη εβδομάδα, με δυνατότητα επέκτασης της εμβέλειας παντού, εκτός από την Κίνα και άλλες τρεις περιοχές όπου η νομοθεσία το απαγορεύει. Έτσι πλέον η εταιρεία προσφέρει περιεχόμενο σε πελάτες από 190 χώρες το οποίο ποικίλλει ανάλογα τα δικαιώματα που έχει συνάψει με άλλες εταιρείες.

Η αλήθεια είναι πως οι παράνομες συνδέσεις θα αναγκάσουν την εταιρεία να εμπλουτίσει σύντομα τον κατάλογο των σειρών στις νέες χώρες αλλά από την άλλη θα χρειαστεί καιρός για να καταφέρει η εταιρεία να δημιουργήσει μια παγκόσμια ταινιοθήκη, αφού οι περισσότερες σειρές του Netflix εξακολουθούν να παράγονται από άλλα στούντιο και τα τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν την τάση να κλείνουν συμφωνίες για αποκλειστικό περιεχόμενο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι παραγωγές σε εκπομπές και ταινίες θα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 20% των 5 δισ. δολαρίων που αναμένεται να δαπανήσει η Netflix για τον πρόγραμμα του 2016.

Άλλωστε όπως δήλωσε και ο Reed Hastings «μπορεί να πάρει από 5 έως 10 χρόνια μέχρι να επιτύχουμε έναν κοινό κατάλογο για όλες τις χώρες»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider