5 κορυφαίες εφαρμογές για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
5 κορυφαίες εφαρμογές για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας
Οι πέντε καλύτερες εφαρμογές που υπόσχονται να απλοποιήσουν ό,τι οικονομικές υποχρεώσεις βασανίζουν την ζωή σας.

Τα χρήματα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες άγχους στη ζωή μας, την ίδια στιγμή που το να διαχειριστείτε ικανοποιητικά τα οικονομικά σας αποδεικνύεται κατόρθωμα.

Ωστόσο η τεχνολογία που έχει διευκολύνει άπειρες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας, έχει κάνει κι εδώ το θαύμα της υποσχόμενη να βάλει τα οικονομικά σας στον ίσιο δρόμο. Ας δούμε τις πέντε καλύτερες εφαρμογές που υπόσχονται να απλοποιήσουν ό,τι οικονομικές υποχρεώσεις βασανίζουν την ζωή σας.

Wally: Η καλύτερη εφαρμογή για την καταγραφή και κατανόηση των δαπανών σας

Η Wally υπόσχεται να γίνει το πορτοφόλι σας αλλά και ο προσωπικός σας οικονομικός διαχειριστής. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα έξοδά σας, και σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε γιατί αγοράζετε κάτι και κατά πόσο αξίζει να δαπανήσετε χρήματα σε κάτι.

Μέσω της εφαρμογής σαρώνεται αποδείξεις και μπορείτε να προσθέσετε ακόμα και κάποιο σχόλιο δίπλα από τις αγορές σας για να εξηγήσετε τις δαπάνες σας. Στη συνέχεια σας δίνει μια λεπτομερή εικόνα του τι και πως ξοδεύετε κατηγοριοποιώντας τις δαπάνες ( διατροφή, διασκέδαση, κλπ) καθώς και ποιες μέρες έχετε την τάση να αδειάζετε το πορτοφόλι σας.

Σε αντίθεση με μια σειρά αντίστοιχων εφαρμογών η Wally δεν απαιτεί να συνδέσετε την πιστωτική η χρεωστική σας κάρτα γεγονός που της προσδίδει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Η εφαρμογή είναι δωρεάς τόσο για iOS όσο και για Android.

Mint: Η καλύτερη εφαρμογή για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Έχετε πολλούς λογαριασμούς ανοιχτούς Η συγκεκριμένη εφαρμογή συνδεόμενη με τους προσωπικούς σας τραπεζικούς λογαριασμούς σας προσφέρει μια πλήρη ανάλυση της «οικονομική σας υγείας»: πόσα χρήματα έχετε συνολικά σε όλους σας τους τραπεζικούς λογαριασμούς, πόσο υπόλοιπο έχετε στην πιστωτική σας κάρτα και τι μένει για να ξοδέψετε.

Επί της ουσίας δημιουργεί τον δικό σας προϋπολογισμό με βάση τα προηγούμενα έξοδά σας και σας ειδοποιεί όταν πλησιάζετε να ξεπεράσετε το όριο σας.

Και αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν iOS και Android .

Wallaby: Η καλύτερη εφαρμογή για τις πιστωτικές σας κάρτες

Η Wallaby είναι μια εφαρμογή που συνδέει όλους τους λογαριασμούς σας σε μια οθόνη ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο των δαπανών σας ανά πάσα στιγμή αλλά και να ενημερώνεστε όταν κοντεύετε να ξεπεράσετε τα όριά σας. Επιπλέον σας ενημερώνει αν εντοπίσει μια περίεργη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας, κι έτσι σας κρατά ασφαλείς από κακόβουλους χάκερς ή από τυχόν απώλεια της κάρτας την οποία δεν έχετε συνειδητοποιήσει.

Ωστόσο το μεγάλο της προσόν είναι ότι αναγνωρίζει ποια από όλες τις κάρτες σας είναι καλύτερη να χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα μαγαζιά ανάλογα με τους μειωμένους τόκους ή τα προγράμματα επιβράβευσης της κάθε κάρτας.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας μπορείτε και πάλι να εκμεταλλευτείτε το προαναφερθέν προνόμιο καταχωρώντας απλά το είδος των καρτών σας κι όχι τον αριθμό.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προσδιορίσετε το είδος των καρτών που χρησιμοποιείτε και η Wallaby θα σας πει ποια πρέπει να δώσετε σε κάθε ταμείο καταστήματος.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για iOS και Android.

Digit: Η καλύτερη για να σας κάνει οικονομία

Για όσους παλεύουν για να βάλουν στην άκρη ένα κάποιο κομπόδεμα υπάρχει η Digit. H εφαρμογή σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς να σας αναγκάζει να το σκεφτείτε. Συνδεόμενη με τον τραπεζικό σας λογαριασμό αναλύει τις δαπάνες σας και τις συνηθειές σας και κάθε λίγες ημέρες παίρνει ένα μικρό ποσό, εκτιμώντας πόσο μπορείτε να αντέξετε και το καταθέτει σε έναν καταθετικό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Εάν δεν συμφωνείτε ή αν χρειαστείτε τα χρήματα που εκείνη εξοικονομεί για εσάς μπορείτε να κάνετε ανάληψη από τον καταθτικό σας λογαριασμό ανά πάσα στιγμή. Αρκεί να γνωρίζετε ότι χρειάζεται μια ημέρα για να μεταφερθούν τα χρήματα .

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για iOS και Android.

Acorns : Το καλύτερο app για επενδύσεις

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό app για άπειρους επενδυτές. Μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης συνδέει τον λογαριασμό που δημιουργεί με τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Στη συνέχεια η εφαρμογή επιλέγει το καλύτερο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο βάσει της οικονομικής σας κατάστασης. Απαιτείται βέβαια να κάνετε για αρχή μια επένδυση τουλάχιστον 5 δολαρίων . Μπορείτε να συνεχίσετε να επενδύετε επιλέγοντας εσείς το που ή να αφήσετε την εφαρμογή να επενδύει τα ρέστα σας, εάν για παράδειγμα πάρετε κάτι που κοστίζει 4,30 ευρώ η εφαρμογή μπορεί να επενδύσει τα 0,60.

Η εφαρμογή είναι για iOS και Android χρήστες, ωστόσο κρατάει προμήθεια με κάθε πράξη (μικρότερη από τις συνηθισμένες) Σε μεγάλα χαρτοφυλάκια έχει μηνιαία συνδρομή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider