Η Βρετανική καινοτομία κάνει στάση στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανική καινοτομία κάνει στάση στην Αθήνα

Πώς μπορούν τα drones που φτιάχτηκαν στην Οξφόρδη να συμβάλλουν στην αναδάσωση του πλανήτη; Πώς θα μοιάζουν οι πόλεις του μέλλοντος στην Ελλάδα και τη Βρετανία; Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία μετεωρολογικών προβλέψεων και πώς οι έξυπνες συσκευές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας και τη δουλειά μας πιο εύκολη; Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και σε πολλά ακόμα αναμένεται να δώσει η Εβδομάδα Καινοτομίας που συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από την Βρετανική Πρεσβεία και το British Council κατά την οποία εννέα συνεργαζόμενοι φορείς και περισσότεροι από τριάντα ομιλητές θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό ο,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η βρετανική καινοτομία σήμερα, αλλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα ελληνο-βρετανικής συνεργασίας και επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας καινοτομίας διοργανώνονται 3 εκδηλώσεις τρεις διαφορετικές ημέρςε και με 3 θεματικές ενότητα: Εκπαίδευση, Κοινωνική Οικονομία και Επιστήμη και Τεχνολογία.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2016 κατά την διάρκεια της τελευταίας από τις τρεις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα το κοινό θα έχει μοναδική ευκαιρία να ακούσει προσωπικές ιστορίες καινοτομίας και έμπνευσης από Έλληνες και Βρετανούς επιχειρηματίες και πρωτοπόρους επιστήμονες και να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα και τεχνολογία.Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο iNNOVATHESN από τις 12.00 έως τις 18.30, με θέμα «Καινοτομία, Επιστήμη & Τεχνολογία: Η καινοτομία από Ελλάδα και Βρετανία», οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων για την ελληνο-βρετανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, της έξυπνης ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας. Μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την Ιατρική Ακριβείας και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπευτικής και φαρμακευτικής αγωγής, το βιολογικό φαινόμενο της μικροβιακής ανθεκτικότητας και τις δράσεις αντιμετώπισής του, καθώς και το πώς οι κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρίες συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Υγείας αλλά και πώς η ψηφιακή εποχή έχει μεταμορφώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Επιπλέον θα ενημερωθούν για τα drones που φτιάχτηκαν στην Οξφόρδη και συμβάλλουν στην αναδάσωση του πλανήτη, θα πάρουν μια γεύση από το πώς θα μοιάζουν οι πόλεις του μέλλοντος στην Ελλάδα και τη Βρετανία, τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία μετεωρολογικών προβλέψεων και το πώς οι έξυπνες συσκευές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας και τη δουλειά μας πιο εύκολη. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν, επίσης, για το πώς τα προγράμματα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics: φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανολογία και μαθηματικά) βοηθούν μαθητές σε όλη την Ελλάδα να εξελιχθούν σε μελλοντικούς επιστήμονες.

Στην εκδήλωση της Τρίτης, 13 Ιουνίου (19.30-21.30), στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνεργασία του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Εκπαίδευση: Εννέα προσωπικές ιστορίες καινοτομίας από απόφοιτους Βρετανικών Πανεπιστημίων». Τι κοινό έχουν ένας γενετιστής, ένας διευθυντής ορχήστρας, ένας τραπεζίτης κι ένας οφθαλμίατρος από την Ελλάδα; Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι πώς πετυχημένοι στον τομέα τους επιστήμονες και επιχειρηματίες διακρίθηκαν με το έργο τους στην Ελλάδα. Εννέα πρωτοπόροι Έλληνες απόφοιτοι Βρετανικών Πανεπιστημίων θα μοιραστούν με το κοινό την προσωπική τους ιστορία έχοντας στη διάθεσή τους επτά λεπτά και δυνατότητα χρήσης 10 εικόνων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Οι πόρτες ανοίγουν από τις 19.00.

Στο ραντεβού της Πέμπτης 15 Ιουνίου (09.30 -18.00) στην εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομία και Κοινωνική Οικονομία» παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες μέθοδοι εξεύρεσης πόρων για φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας». Στο Social Dynamo τον νέο χώρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, σε συνεργασία με το συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων, τριάντα δύο εκπρόσωποι ελληνικών φορέων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό σεμινάριο από Βρετανούς ειδικούς, να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να μάθουν περισσότερα για τις νέες τάσεις στην εξεύρεση πόρων, από τη χρήση νέων ψηφιακών μέσων έως το digital marketing και τη χρήση εικονικής πραγματικότητας για την προσέλκυση χορηγών. Οι ελληνικοί οργανισμοί Blood-e, Open Lab, Σχεδία και Δεσμός μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη δική τους εμπειρία στην αναζήτηση πόρων ενώ ακολούθησε FUNDATHON, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες σχημάτισαν ομάδες και κλήθηκαν να θέσουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που αποκόμισαν, σχεδιάζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης που στη συνέχεια παρουσίασαν σε πάνελ ειδικών.

Η Εβδομάδα Καινοτομίας τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και υποστηρίζεται από τη Vodafone, το Ίδρυμα Vodafone και την AstraZeneca. Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα Καινοτομίας και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Innovathens, τη Catapult Systems και SciCo. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider