«Τίτλοι τέλους» για τις παλιές εκδόσεις του Internet Explorer

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τίτλοι τέλους» για τις παλιές εκδόσεις του Internet Explorer

Τέλος στην υποστήριξη των παλιών εκδόσεων του Internet Exlorer έβαλε από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η Microsoft, αφού όπως ανακοίνωσε μόνο η τελευταία έκδοση του Internet Explorer 11, θα λαμβάνει πλέον τεχνική υποστήριξη και security updates. Ειδικότερα, ο Internet Explorer 11 θα συνεχίσει να λαμβάνει security updates, fixes συμβατότητας και τεχνική υποστήριξη σε Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει υποστήριξη των εκδόσεων 8,9 και 10, που εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 20% του web traffic, ενώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με το Computerworld, μόνο το 55% των χρηστών του IE χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση. Επίσης, σύμφωνα με τη NetMarketShare, ο Internet Explorer κατέχει το 57% της αγοράς browsers, εν συγκρίσει με 25% για τον Chrome, 12% για τον Firefox και 5% για τον Safari.

«Ο Internet Explorer 11 προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη backward συμβατότητα και υποστήριξη για τα web standards που βρίσκονται πίσω από τα σημερινά sites και υπηρεσίες. Η Microsoft ενθαρρύνει τους πελάτες να αναβαθμίσουν και να παραμείνουν up to date με τον πιο πρόσφατο browser για ταχύτερη, ασφαλέστερη εμπειρία browsing» ανακοινώθηκε σχετικά. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προειδοποιήσει σχετικά εδώ και μήνες, ενώ προσφάτως κυκλοφόρησε και ο Microsoft Edge, με τα Windows 10.

Κυκλοφορώντας το τελευταίο patch για τις εκδόσεις 8, 9 και 10 του Internet Explorer, η Microsoft καλεί με αυτό τον τρόπο τους χρήστες των συγκεκριμένων εκδόσεων του δημοφιλούς web browser, να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση που έχει κυκλοφορήσει η εταιρία

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι browsers συχνά στοχεύονται από χάκερ. Μετά την ανακοίνωση της εταιρείας μάλιστα, ειδικοί εκτιμούν ότι έρχεται «κύμα» επιθέσεων τώρα που παύει η στήριξη προς τις παλαιότερες εκδόσεις- με επίδοξους κυβερνοεγκληματίες να έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για τα ευάλωτα σημεία των παλαιών εκδόσεων του Explorer, εν όψει των «τίτλων τέλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider