Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα

Ένα από τα πιο συναρπαστικά συνέδρια των τελευταίων χρόνων αναμένεται να είναι το Worldwide Developers Conference (WWDC) της Apple, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στην Καλιφόρνια.

Πέρα από τις νέες ενημερωμένες εκδόσεις των λειτουργικών iOs και macOS που θα δούμε, με όποιες βελτιώσεις αυτές περιλαμβάνουν, ενδέχεται η εταιρεία να μας παρουσιάσει και μια ενημερωμένη έκδοση των tvOS και watchOS, του λειτουργικού που τρέχει στο AppleTV και AppleWatch αντίστοιχα.

Ωστόσο πέρα από τις εκδόσεις λειτουργικού που θα μας παρουσιάσει ο τεχνολογικός κολοσσός της Silicon Valley, υπάρχουν φήμες ότι θα μας συστήσει και νέα προϊόντα. Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως η Apple ανακοίνωσε την διεξαγωγή του συνεδρίου ήδη από τις 16 Φεβρουαρίου, πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, συμπεραίνει πως δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις.

iOS 11

Σύμφωνα με τις φήμες κι όσο «τρελές» κι αν ακούγονται, η Apple δουλεύει πάνω σε μια εφαρμογή κοινωνικού δικτύου παρόμοια με το Snapchat, Instagram και Facebook, η οποία θα δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να μοιράζονται βίντεο. Μέσω τις εφαρμογής οι χρήστες θα μπορούν να βιντεοσκοπήσουν στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους, να τα επεξεργαστούν, να προσθέσουν διάφορα στοιχεία σε αυτά και φυσικά να στείλουν το τελικό αποτέλεσμα στους φίλους τους.

Στόχος της εταιρείας είναι μια εφαρμογή για την δημιουργία βίντεο με εύκολο και απλό τρόπο, με το ένα χέρι, στα οποία θα μπορεί να κάνει κανείς online επεξεργασία. Αν και δεν είναι γνωστό το πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή, πολλοί θέλουν τα αποκαλυπτήρια να πραγματοποιούνται παράλληλα με το iOS11.

iPad

Στην περίπτωση των iPad η εταιρεία αναμένεται εκτός από την νέα έκδοση λειτουργικού να παρουσιάσει και κάποια έξτρα χαρακτηριστικά, όπως ένα αναβαθμισμένο Apple Pencil για το iPad Pro με καλύτερη εστίαση στην οθόνη, βελτιωμένο σκρολάρισμα κλπ.

macOS 10.13

To 2017 θα φέρει την δεύτερη προσέγγιση του macOS operating system χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι μπορεί να περιμένει κανείς από το macOS 10.13 πέρα από νέο όνομα που θα θυμίζει την έδρα της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

tvOS 11 και watchOS 4

Πολύ πιθανές θεωρούνται και οι νέες εκδόσεις των tvOS και watcOS. Επίσης, όμως, δεν υπάρχουν διαρροές για τις δυνατότητες των νέων λειτουργικών συστημάτων.

Νέες συσκευές

Σύμφωνα με τους γκουρού των προβλέψεων που διατηρούν τις καλά πληροφορημένες πηγές τους, η Apple αναμένεται πέρα από λειτουργικά συστήματα να παρουσιάσει και νέα μοντέλα MacBooks και MacBook Pro ενώ δεν είναι απίθανο να μας συστήσει και ένα νέο MacBook Air. Οι φήμες θέλουν οι νέες συσκευές να έρχονται με πιο ισχυρούς επεξεργαστές κι ίσως και κάποιες άλλες εσωτερικές αναβαθμίσεις, χωρίς όμως αλλαγές στο σχεδιασμό τους.

Πολλοί είναι κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η εταιρεία θα μας παρουσιάσει και δύο ακόμα πολυαναμενόμενα προϊόντα: το 10,5 ιντσών iPad Pro και το νέο οικιακό βοηθό Siri Speaker, στα πρότυπα του Amazon Echo. Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo αναλυτή της KGI Securities οι πιθανότητες για μια τέτοια έκπληξη φτάνουν ή και ξεπερνούν το 70%

Στην πρώτη περίπτωση, το 10,5 ιντσών iPad Pro θα έχει μεγαλύτερη οθόνη παρότι το μέγεθός του θα θυμίζει το 9,7 ιντσών iPad Pro, όπερ σημαίνει ότι θα έχει πολύ μικρότερο πλαίσιο περιμετρικά της συσκευής. Παράλληλα μπορεί να περιλαμβάνει βελτιωμένο επεξεργαστή και κάμερα.

Όσο για το Siri Speaker είναι η απάντηση της Αpple στην δημοφιλή συσκευή Eco, τον ψηφιακό βοηθό της Amazon. Η συσκευή θα μοιάζει σε πάχος με το Google Home και θα έχει ενδεχομένως ενσωματωμένη κάποια τεχνολογία της μουσικής υπηρεσίας Beats. Επιπλέον θα περιλαμβάνει την νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Siri, ίσως οθόνη αφής, ανώτερη ποιότητα ήχου, και θα χρησιμεύει ως Hub για τον έλεγχο των έξυπνων συσκευών του σπιτιού.

Οι ενδιαφερόμενοι μποορύν να παρακολουθήσουν το Worldwide Developers Conference της Apple μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Αpple (live-streaming) και μέσω της Apple TV.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο συνέδριο της εταιρείας είναι sold out και πολλοί προγραμματιστές δυσκολεύονται να βρουν εισιτήρια για να το παρακολουθήσουν από κοντά. Πρώτη φορά που εξαντλήθηκαν οι θέσεις ήταν τον 2008 και μέχρι το 2013 τα εισιτήρια εξαντλούνταν λίγα λεπτά αφότου ξεκινούσε η ηλεκτρονική τους διάθεση. Από το 2014 η εταιρεία εφάρμοσε ένα Lottary system - όσοι ενδιαφέρονται κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή και από το σύνολο των εγγεγραμμένων επιλέγονται τυχαία από την εταιρεία όσοι θα το παρακολουθήσουν. Για το 2017 τα εισιτήρια κοστίζουν 1.599 δολάρια.

Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα
Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα
Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα
Τι «εκπλήξεις» ετοιμάζει η Apple στο WWDC 2017 την Δευτέρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider