Τέλος στους 140 χαρακτήρες στο Twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στους 140 χαρακτήρες στο Twitter

Τέλος στις συμπυκνωμένες σκέψεις των 140 χαρακτήρων, βάζει το twitter μέσα στη νέα χρόνια αφού όπως τιτίβισε ο Jack Dorsey, στο κοντινό μέλλον ένα tweet θα μπορεί να έχει μέχρι και 10 παραγράφους, δηλαδή να φτάνει τους 10.000 χαρακτηρες.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, δημοσιεύοντας ένα κείμενο 10 παραγράφων άφησε να εννοηθεί πως μπαίνει τέλος στην μέχρι πρότινος πολιτική της μιας πρότασης με 140 χαρακτήρες που όφειλε να είναι έξυπνη για να τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών. Η «φλυαρία» έρχεται, σχεδόν, δέκα χρόνια μετά το πρώτο tweet του Dorsey, τότε που στις 21 Μαρτίου του 2006 είχε τιτιβίσει «just setting up my twttr».

Την κατάργηση του σήματος κατατεθέν του Twitter ανέφεραν διάφορα ξένα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και αρκετές μέρες όμως η «ελίτ του κοινωνικού δικτύου» φαίνεται να μην υποδέχτηκε με χαρά την αλλαγή. «Εάν ήθελα να διαβάσω το “Πόλεμος και Ειρήνη” θα πετούσα το τηλέφωνο και θα πήγαινα σε βιβλιοθήκη», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προβληματίστηκαν σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο, καθώς θα αυξήσει τον όγκο και θα μειώσει την ποιότητα του υλικού που θα ανεβαίνει.

Από πλευράς του, το αφεντικό του Τwitter ομολογεί ότι του αρέσει η δημιουργικότητα και το πνεύμα, που ενθαρρύνονται από το όριο που μπαίνει. Εντούτοις συμπληρώνει πως «περάσαμε πολύ καιρό παρατηρώντας τι κάνουν οι άνθρωποι στο Twitter και τους είδαμε να βγάζουν screenshots κειμένων και να τα ποστάρουν. Όμως, τι θα γινόταν αν ένα κείμενο… ήταν πράγματι κείμενο; Κείμενο που θα μπορούσε να αναζητηθεί. Κείμενο που θα μπορούσε να επισημανθεί. Αυτό είναι μεγαλύτερη χρησιμότητα και δύναμη».

Από τους οπαδούς του κοινωνικοί δικτύου, πολλοί είναι κι αυτοί που εκφράζουν την ανησυχία πως θα μετατραπεί σε ένα δεύτερο Facebook. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, στα κοινωνικά δίκτυα το αίσθημα απέναντι στην Twitter Inc. ήταν σε θετικό 20% την Τετάρτη- κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν 20% παραπάνω θετικά tweets από ό,τι αρνητικά.

Οι Financial Times σε σχετικό δημοσίευμά τους, όπου ανέφερε τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης, υπογράμιζε πως μια τέτοια ενέργεια ενδεχομένως να κατέστρεφε το Twitter, καθώς θα απειλούσε την ίδια την υπόστασή του, αλλάζοντας/ εξαφανίζοντας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του: Το όριο των 140 χαρακτήρων, το οποίο θεωρείται καταλύτης δημιουργικότητας από πολλούς και έχει δώσει ένα διαφορετικό πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες πλατφόρμες microblogging, κάνοντας το κοινό του να το αγαπήσει. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μια επέκταση στους 10.000 χαρακτήρες θα άλλαζε την «κουλτούρα» του Twitter, με πιθανότατα αρνητικές συνέπειες, καθώς θα χανόταν μέρος της «μαγείας».

Στον αντίποδα βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που στο να γίνει το Twitter των 15 δισ. δολαρίων κάτι σαν το Facebook των 290 δισ. δολαρίων, δεν βλέπουν κάποια κακή ιδέα. Να υπενθυμίσουμε πως ενώ το Facebook αυξάνει τα έσοδά του το Twitter όχι με αποτέλεσμα να θεωρείται απαραίτητη κάποια αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider