Άνσιπ: Η Ελλάδα χρειάζεται μια θέση στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνσιπ: Η Ελλάδα χρειάζεται μια θέση στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Στη σημασία που έχει για την Ελλάδα να εξασφαλίσει μια θέση στο τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης αναφέρθηκε και από πλευράς του ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, Άντρους Άνσιπ, κατα την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Άνσιπ ανέφερε πως όλοι οι κλάδοι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας θα πρέπει να τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Επισημαίνοντας και ο ίδιος τη χαμηλή κατάταξη της Ελλάδας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επεσήμανε πως υπάρχουν κινήσεις, όπως είναι η διαμόρφωση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, οι οποίες αποτελούν θετικό σημάδι.

Ένα ακόμα θετικό σημάδι είναι και η ύπαρξη μίας αναπτυσσόμενης startup σκηνής με αρκετές εταιρείες που κινούνται με αρκετούς γρήγορυς ρυθμούς.

Επιπλέον ο κ. Άνσιπ αναφέρθηκε στη δημιουργία κόμβων ψηφιακής καινοτομίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες που αφορούν την ελεύθερη διακίνηση των δεδομένων, την εγχώρια νομοθεσία και να επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να διαχειρίζονται επιχειρησιακά δεδομένα που βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Τέλος, ο κ. Άνσιπ αναφέρθηκε και στην ανάγκη για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ελλήνων εργαζομένων, οι οποίες είναι σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει και υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό.

Αναφερθείς στο παράδειγμα της Εσθονίας, η οποία έκανε το μεγάλο ψηφιακό της άλμα, σημείωσε πως υπάρχουν μερικά κοινά με την Ελλάδα και τόνισε πως η Εσθονία προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις κατά την διάρκεια της κρίσης, δίνοντας τη δέουσα προσοχή στην ψηφιακή οικονομία ώστε να μπορέσουν να βγουν από αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider