Πρεμιέρα σήμερα για το Samsung Galaxy S8 και S8+

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεμιέρα σήμερα για το Samsung Galaxy S8 και S8+

Με τυμπανοκρουσίες, από την ομάδα χορού Quilombo, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μια ημέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά, το Samsung Galaxy S8 και S8+ σε μια εκδήλωση στο Gazarte με παρουσιαστή τον Γιώργο Καπουτζίδη και πλήθος καλλιτεχνών και παρευρισκομένων.

Σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, η Samsung προσπάθησε να εντυπωσιάσει το κοινό και κατά γενική ομολογία τα κατάφερε, παρουσιάζοντας το πρώτο τηλέφωνο με «ατελείωτη» οθόνη και Android 7.0 (Nougat). Το Samsung S8 και S8+ κυκλοφορεί στα 829 και 929 ευρώ αντίστοιχα.

Η Infinity display της νέας συσκευής, όπως αναφέρθηκε, είναι super AMOLED 5.8 (Quad HD+, 2960×1440, 571ppi) και 6.2 ιντσών (Quad HD+, 2960×1440, 529ppi) χωρίς όμως το μέγεθος του κινητού να αλλάξει αφού πλέον η αναλογία οθόνης-σώματος φτάνει το εντυπωσιακό 83%. Home button και λοιπά πλήκτρα έχουν ενσωματωθεί στην οθόνη, για την ακρίβεια είναι πλέον εικονικά και βρίσκονται κάτω από αυτήν, ενώ μπορούν και να παραμετροποιηθούν μέσα από το UI της συσκευής.

Βελτιωμένη είναι στο νέο μοντέλο και η κάμερα. Με τον ίδιο αισθητήρα με αυτόν του S7 αλλά με βελτιωμένο software, η νέα κάμερα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί πολλαπλές λήψεις, επιλέγοντας την καλύτερη για ακόμα πιο πιστές και αισθητικά καλύτερες εικόνες με το χαρακτηριστικό Multiframe Processing.

Τα χαρακτηριστικά της μπροστινής κάμερας είναι 12MP, f/1.7, FHD με autofocus και έξυπνη αναγνώριση προσώπων, ενώ υποστηρίζει και 4K βίντεο. Η μπροστινή κάμερα έχει πλέον αισθητήρα 8MP, εξίσου autofocus και έξυπνη αναγνώριση προσώπων.

Από άποψη επεξεργαστή τα S8 κυκλοφορούν με Snapdragon 835 ή Exynos 8895 και 4GB ΡΑΜ kai 64GB ROM με δυνατότητα αναβάθμισης του αποθηκευτικού χώρου με έξτρα κάρτες μνήμης. Στην περίπτωση της Κορέας και της Κίνας κυκλοφορούν και με 6GB RAM και 128GB ROM.

Όσον αφορά στο άλλο βασικό χαρακτηριστικό που απασχολεί όλο και περισσότερο καταναλωτές και κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων, την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Samsung δεν προχώρησε σε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή αλλά υπόσχεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μέσω εξοικονόμηση από εφαρμογές και λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Στην περίπτωση του Galaxy S8 τη μπαταρία είναι 3000mAh ενώ στην περίπτωση του Samsung S8+ 3500 mAh ενώ και στα δύο κινητά οι συσκευές υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση καθώς και ασύρματη φόρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο κινητά είναι ανθεκτικά στο νερό και στη σκόνη με προδιαγραφές IP68 ( ανθεκτικό σε νερό μέχρι 1,5 μέτρο για 30 λεπτά) και προστασία οθόνης μέσω Gorilla Glass 5.

Αληθινές βγήκαν και οι εικασίες για την «θέση» του συστήματος αναγνώρισης των δαχτυλικών αποτυπωμάτων, οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει πολύ πριν το ίδιο το κινητό.Το home button πλέον βρίσκεται στο πίσω μέρος του τηλεφώνου δίπλα από την κάμερα, ενώ έχει προστεθεί και δυνατότητα ξεκλειδώματος με αναγνώριση ίριδας ματιού και αναγνώριση προσώπου.

Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία ανταγωνίζεται πλέον άμεσα τις βασικές αντιπάλλους της Apple και Google και στο επίπεδο του προσωπικού βοηθού αφού στο νέο τηλέφωνο υπάρχει ενσωματωμένη η δική της ψηφιακή βοηθός Bixby. Πρόκειται για ένα αντίστοιχο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, αντίστοιχο της Alexa και της Siri, το οποίο διαθέτει το δικό του πλήκτρο ενεργοποίησης αλλά μέχρι στιγμής κατανοεί μόνο αγγλικά και κορεάτικα, γι’ αυτό και δεν θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες.

Στις νέες δυνατότητες του κινητού πρέπει να προσθέσουμε και το Dex, το σύστημα ενός πληκτρολογίου dock και ενός mouse χάρη στο οποίο μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας σε ένα λειτουργικό desktop. Όπως αναφέρθηκε μάλιστα η Samsung συνεργάζεται τόσο με την Microsoft όσο και με την android για ακόμα πιο αναβαθμισμένη λειτουργικότητα μελλοντικά.

Το νέο τηλέφωνο όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της εταιρείας ήταν αποτέλεσμα έρευνας κι ανάπτυξης για να ικανοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των πελατών, όπως μάλιστα σημειώθηκε η Samsung δαπανά περίπου τα 33 εκατ. ευρώ δολάρια ημερησίως σε έρευνα και ανάπτυξη.

Αν και ποσοτικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν στο Insider.gr ότι οι προπαραγγελίες έχουν πάει ήδη πολύ καλά και σίγουρα σε ανώτερα επίπεδα από αυτά του προηγούμενου μοντέλου. Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung κατέχει μερίδιο αγοράς πάνω από 30% (33%) κατέχοντας την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά, με δεύτερη τη Huawei και Τρίτη την Apple με 13% και 8% αντίστοιχα. Εντυπωσιακές είναι και οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο - η εταιρεία πουλά 44.0000 τηλέφωνα την ώρα παγκοσμίως.

Να υπενθυμίσουμε πως η πορεία του Samsung θα είναι καθοριστικής σημασίας και στην ελληνική αγορά μια αγορά που αγκαλιάζει όλο και περισσότερο τα smartphones και γνωρίζει έντονο ανταγωνισμό με 20 και πλέον εταιρείες να δραστηριοποιούνται σε αυτή παρά το μικρό της μέγεθος. Σύμφωνα με στοιχεία οι έλληνες καταναλωτές αγόρασαν λίγο λιγότερες συσκευές το 2016 (2,9 εκατ. τεμάχια από 3 εκατ. τεμάχια που είχαν αγοράσει το 2015) αλλά δαπάνησαν περισσότερα χρήματα γι' αυτές (520 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 502 εκατ. ευρώ το 2015).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider